Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βγενόπουλος vs ΑΚΕΛ: Οι γελοιότητες και ο Πινόκιο Ο πρόεδρος της MIG μιλά για παρανόμως κτηθέντα απόρρητα στοιχεία - Αντιδρά το ΑΚΕΛ

Νέα αντιπαράθεση του ΑΚΕΛ και του διευθύνοντα συμβούλου της Marfin Ανδρέα Βγενόπουλου. Αιτία αυτή τη φορά η κίνηση του γεν. γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού να παραδώσει χθες στον Γενικό Εισαγγελέα στοιχεία για επενδυτικά δάνεια. Αναλυτικά:
Eξωθεσμική πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με βαρύτατες νομικές συνέπειες χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, την παράδοση στοιχείων από το ΑΚΕΛ προς τον Γενικό Εισαγγελέα για φερόμενη εμπλοκή της πρώην Marfin Laiki σε ύποπτες πράξεις.

Ο πρόεδρος της MIG μιλά για παρανόμως κτηθέντα απόρρητα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «τα όσα συμβαίνουν πλέον στην Κύπρο ξεπερνούν την βάναυση κατάργηση του Κράτους-Δικαίου που έχω καταγγείλει και αγγίζουν το επίπεδο γελοιότητος.  Παρότι γνωρίζω ότι όποιος βρίζει τους Έλληνες και δείχνει ότι αγωνίζεται να τους τιμωρήσει νομίζει ότι κερδίζει πόντους στην πολιτική σκακιέρα, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι ειδικά στο ΑΚΕΛ αν αναζητούν τους υπευθύνους για την καταστροφή της ΛΑΪΚΗΣ, του τραπεζικού συστήματος και της Κυπριακής οικονομίας δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους.  Εν συνεχεία θα ήταν σώφρον να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη με ησυχία και αντικειμενικότητα τη δουλειά της.  Ως προς την «αισιόδοξη» κα. Καλογήρου, μετά την πρόσφατη δημόσια ομολογία της, είναι πλέον αδιάφορο ηθικά και νομικά το τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους τους δικούς της και των κομματικών φίλων της».

Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της MIG τονίζει ότι «έννοιες όπως «απόρρητο επικοινωνίας», «προσωπικά δεδομένα», «τεκμήριο αθωότητος», «παράνομες πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη», «δικαία δίκη» και «Κράτος-Δικαίου» ελλείπουν από το ΑΚΕΛ ή τουλάχιστον υποκαθίστανται από «να μαζέψουμε λίγες ψήφους» και «να ρίξουμε το φταίξιμο κάπου αλλού. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Γενικός Εισαγγελέας εξουσιοδότησε τον κ. Κυπριανού να δηλώσει ότι τα παρανόμως κτηθέντα απόρρητα στοιχεία που του παραδόθηκαν είναι «υποβοηθητικά. Μάλλον θα πρέπει να διέταξε την ποινική διερεύνηση των πράξεων ηθικής αυτουργίας των στελεχών του ΑΚΕΛ και αυτουργίας των συνεργών του», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου.

ΑΚΕΛ: 'Κάποιοι βλέπουν στον καθρέφτη τον Πινόκιο'
Απαντώντας στον Ελλαδίτη επιχειρηματία, το ΑΚΕΛ ήταν δεικτικό λέγοντας:
"Εμείς στον καθρέφτη βλέπουμε τους εαυτούς μας. Κάποιοι άλλοι βλέπουν τον Πινόκιο.
Όπως το περίμενα, ο κ. Βγενόπουλος αντέδρασε στην παράδοση στο Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου ολοκληρωμένων στοιχείων και ανάλυσης  που αφορούν τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα Γερμανικής Τράπεζας που σκοπό είχαν (μετά από βασανιστική σίγουρα μελέτη και απουσία άλλων ‘στρατηγικών’ επιλογών) την επένδυση στις μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαικής  και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, καθώς και στοιχείων σε σχέση
με τη διοχέτευση ρευστότητας από τους καταθέτες της Λαϊκής προς την ΤΕΡΑ ΣΤΑΜΠΙΛΕ και άλλους λογαριασμούς με σκοπό πάλι την αγορά μετοχών της Μαρφίν Λαικής  κατά την περίοδο της έκδοση μετοχικών δικαιωμάτων αγοράς μετοχών τον Ιανουάριο – Φεβρουάριου 2011. 

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο κ. Βγενόπουλος, προσπαθεί να κτίσει δήθεν νομικά επιχειρήματα για να παρουσιαστεί ως ένας αδικημένος επιχειρηματίας που υπέστη τόσα δεινά στην Κύπρο και δεν τυγχάνει δίκαιης μεταχείρισης (σημ: από την ήμερα της εθελοντικής άφιξης του!). Αγνοώντας τα πορίσματα του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO, αγνοώντας τις μελέτες των ίδιων των εξωτερικών ελεγκτών, τους οποίους επικαλείται, αγνοώντας τις τοποθετήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κύρια και βασική ευθύνη του τραπεζικού συστήματος του οποίου ήταν σημαντικό μέρος, για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
Αγνοώντας την άνιση μεταχείριση που έτυχαν, συνεπεία των συσσωρευμένων κινδύνων στη Λαϊκή, οι καταθέτες, κάτοχοι αξιόγραφων και μέτοχοι της Τράπεζας και η κυπριακή οικονομία και κοινωνία γενικότερα.
Κατά βάση  ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί, με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια,   να εκφοβίσει για να συγκαλύψει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες, χωρίς να τοποθετείται επί της ουσίας, και συνεχίζοντας να παρασύρει σε αυτή την πορεία εκτελεστικά στελέχη που ακολουθούσαν τις οδηγίες του.  

http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου