Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Για όλα φταίνε οι εθνικιστές», απεφάνθη από τα κατεχόμενα ο Δημήτρης Χριστόφιας

- Δημήτρης Χριστόφιας: Για όλα φταίνε οι "εθνικιστές" και από τις δύο πλευρές
- Αναφορές στο νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό με "ιστορικές αναφορές" στο παρελθόν των συγκλίσεων με Ταλάατ
- Ο τέως ΠτΔ παραυρέθηκε σε συζήτηση που διοργάνωσε ο "δήμος Αμμοχώστου" στα κατεχόμενα

Ο κ. Χριστόφιας απεφάνθη λοιπόν πως για το διαφαινόμενο νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό φταίνε οι εθνικιστές και των δύο πλευρών, μη παραλείποντας να κάνει και μια 'ιστορική αναδρομή' στα πεπραγμένα επί των ημερών του και στο πόσο πολύ είχε τότε προσεγγίσει η μια πλευρά την άλλη...

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στα κατεχόμενα σε συζήτηση που διοργάνωσε ο "δήμος" Αμμοχώστου, είπε πως "η αλλαγή πορείας της Τουρκίας και οι εθνικιστές και στις δύο πλευρές δεν επιτρέπουν την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό".

Ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολούθησε κατά τα χρόνια διακυβέρνησης του σημειώνοντας ότι εργάστηκε πάντα για μια ανεξάρτητη και ενωμένη Κύπρο που να ανήκει στους Ε/κ και Τ/κ.

Υπενθύμισε επίσης ότι αρκετές φορές αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αγνοούμενοι υπάρχουν και Τ/κ οι οποίοι χάθηκαν το 1963-1974.

Ο κ. Χριστόφιας είπε πως μαζί με τον τέως Τ/κ ηγέτη Ταλάτ είχαν φθάσει σε ένα καλό σημείο στις συνομιλίες που άρχισαν το 2008 σημειώνοντας πως και ο κ. Ερογλου υποσχέθηκε ότι θα συνέχιζε τις συνομιλίες από εκεί που τις άφησε ο κ. Ταλάτ αλλά αυτό δεν έγινε.


http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου