Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τίμησαν τους Αγίους των Γραμματων

Οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν τα αυθεντικά πρότυπα ζωής για όλους εμάς που, σήμερα, μέσα στην σύγχρονη κοινωνία του άκρατου καταναλωτισμού, βιώνουμε έντονα τη δίψα για την αλήθεια, την αγάπη, τη χαρά, την ευτυχία, αναφέρει στο σημερινό του μήνυμα για τη γιορτή των Γραμμάτων ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος.
Στο μήνυμα του ο κ. Κενεβέζος αναφέρει ότι καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από την πίστη τους για να αντέξουμε στις αντιξοότητες της ζωής, να κοινωνήσουμε από την ανιδιοτέλειά τους για να απαλύνουμε τον πόνο των πασχόντων συνανθρώπων μας, να επωφεληθούμε από τις εγκύκλιες σπουδές τους.
 
«Η πραότητα, η κατανόηση, η ανεκτικότητα, η υπομονή, η παιδαγωγική αγάπη, ο έπαινος και η ενθάρρυνση των νέων αποτελούν βασικές αρχές εκπαίδευσης, τις οποίες οι Τρεις Ιεράρχες διακήρυξαν και υπηρέτησαν σε όλη τους τη ζωή», αναφέρει.
 
Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει στο μήνυμά του, καλεί τους μαθητές αλλά και όλους να παραδειγματιστούν από τη ζωή και τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και να γεμίσουν τη ζωή και την ψυχή τους με την ομορφιά που μόνο τα γράμματα, η αληθινή μόρφωση και η πνευματική ζωή μπορούν να χαρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου