Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οζγκιουργκιούν: Το ΗΒ αδίκησε τους Τουρκοκύπριους στο θέμα των βάσεων

ÂÑÅÔÁÍÉÊÅÓ ÂÁÓÅÉÓ - ÔÏÕÑÉÓÔÅÓ
Ο επικεφαλής του τ/κ Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέδεσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το κοινό ανακοινωθέν και ανέβαλε τη διαδικασία, είναι αδύνατο να κατανοήσει την ανταπόκριση του Ηνωμένου Βασιλείου στο αίτημα των Ελληνοκυπρίων για ανάπτυξη στις βρετανικές βάσεις, που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αγνοώντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, όπως είπε.
«Ειδικά όσον αφορά το χρόνο που επέλεξε, αυτό αποτελεί σκάνδαλο. Ως εγγυήτρια δύναμη αδίκησε κατάφορα ένα από τα μέρη», ανέφερε, προθέτοντας ότι με τέτοια αντιμετώπιση το ΗΒ τροφοδοτεί τη μη λύση, αντί να συμβάλλει σε μια συμφωνία στη βάση της ισότητας «των δύο λαών», κατά την έκφρασή του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι υπάρχουν τουρκικά χωριά και τουρικές περιουσίες στη συγκεκριμένη περιοχή (των βρετανικών βάσεων) αλλά δεν ζητήθηκε οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη της τουρκικής πλευράς.


- See more at: http://www.onlycy.com/434766-%ce%bf%ce%b6%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b7%ce%b2-%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85#sthash.OIWM3XbX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου