Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χαιρετίζει τη συμφωνία με Βρετανία

Θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία που σύναψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη Βρετανία για τις Βρετανικές Βάσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, δηλώνοντας πως οι περιουσίες, οι οποίες έχουν απελευθερωθεί, θα βρίσκονται υπό κυπριακή διοίκηση και όχι κάτω από τη διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων.
Μιλώντας μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε «οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε τον Πρόεδρο, γιατί επέτυχε μια καλή συμφωνία για τις Βάσεις».
Πρόσθεσε  πως οι πρώτοι που θα επωφεληθούν είναι οι ιδιοκτήτες των περιουσιών, αλλά και η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς θα λαμβάνει τα τέλη των φορολογιών από τις αξιοποιήσεις.
Κατ’ αγαθή συγκυρία, είπε, η Αρχιεπισκοπή διαθέτει περιουσία πέραν των χιλίων σκαλών, μάλιστα και κάποια παραθαλάσσια τεμάχια, επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη ζήτηση για δημιουργία Πολυκλινικής για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε τεμάχιο κοντά στη θάλασσα που να διαθέτει εύκολη πρόσβαση για τα άτομα αυτά.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας , ανέφερε ότι έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από εταιρία ρωσικών και ισραηλινών συμφερόντων, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα όπως τελεσφορήσει η συμφωνία, ώστε να δημιουργηθεί μια κλινική αρκετά μεγάλη για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Η περιουσία της Εκκλησίας, συνέχισε, μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την ανέγερση ξενοδοχείων,  επαύλεων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.

http://offsite.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου