Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κυπριακό: Βενιζέλος – Κέρι «στη γραμμή Λευκωσίας» – Λύση στη βάση μίας κυριαρχίας, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Το Κυπριακό βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, Ευ. Βενιζέλου και Τζ. Κέρι αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου μετά το τέλος της συνάντησης των δύο αξιωματούχων «συζητήσαμε το μεγάλο ανοιχτό θέμα της Κύπρου, που πρέπει να λυθεί βιώσιμα, δίκαια στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, στη βάση της μίας νομικής προσωπικότητας, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας και -με δεδομένο- ότι πάντα θα γίνει δεκτή μία λύση με δημοψήφισμα από τον ίδιο τον λαό της Κύπρου από τις δύο κοινότητες, από την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα εν προκειμένω».

Παράλληλα, «είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε βάθος για όλα τα μεγάλα διεθνή, διμερή και ευρωπαϊκά θέματα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε επίσης ότι «μιλήσαμε για την ευρύτερη περιοχή μας και τα δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και για θέματα της νότιας γειτονίας. Μιλήσαμε για την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών μας χωρών, που τη στηρίζουμε εφόσον και αυτές εκπληρούν τις προϋποθέσεις. Μιλήσαμε για τη νέα κατάσταση που υπάρχει στην Τουρκία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου