Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τρόικα: Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού στο προσκήνιο

Τρόικα: Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού στο προσκήνιοΜετά και το διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών για το κούρεμα μισθών στον Συνεργατισμό έρχεται η Τρόικα.
Η προσοχή της Τρόικας σήμερα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού με το κλιμάκιο της Τρόικας να βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα όπου ο διευθύνων σύμβουλός της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριος Κληρίδης θα παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού.
Κατά τη συνάντηση που άρχισε στις 9.30 στην Κεντρική Τράπεζα και θα είναι ολοήμερη, θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το Συνεργατισμό, μεταξύ των οποίων η ρευστότητα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις συγχωνεύσεις των ΣΠΙ.
Την Παρασκευή, το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης θα υποβληθεί για έγκριση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως προνοείται και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.Μετά την έγκριση, το Σχέδιο θα οδηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δώσει το πράσινο φως για την παραχώρηση του €1,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού, ποσό το οποίο βρίσκεται ήδη κατατεθειμένο στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Με βάση τον οδικό χάρτη που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή του σχεδίου αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο για την επόμενη σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Η επίσκεψη έρχεται μια μέρα μετά το διάταγμα της Κυβέρνησης γιαμείωση των μισθών στα Συνεργατικά που θα φθάνει μέχρι και 25% για τους υψηλόμισθους.
Το διάταγμα όπως αναφέρει η ανακοίνωση έγινε μετά από εισήγηση της Κεντρικής Τράπεζας.

http://www.24h.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου