Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο προκλητικός ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν

Turkish prime minister Recep Tayyip Erdogan prior High Military Council
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΤαγίπ Ερντογάν δεν μας αφήνει να πλήξουμε όταν η κουβέντα έρθει στο Κυπριακό. Από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε όλους, όσοι αρνούνται να έχουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας -και καλώς πράττουν- διότι έχει αποδειχθεί προ πολλού ότι είναι χειρότερος από τους «εθνικοσοσιαλιστές» που εισέβαλαν στην Κύπρο εκτελώντας τις εντολές του Χένρι Κίσιγκερ.
Ήταν προκλητικός, όπως βεβαίως είναι πάντα ο άνθρωπος, διότι δεν κρύβεται όπως τους πολιτικούς του ελληνικού χώρου, και επανέλαβε όλα όσα δηλώνει κατά καιρούς για το Κυπριακό. Αυτές είναι οι θέσεις του, θέσεις άκρως διχοτομικές, και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να τις αλλάξει. Διότι του δίνουν την ευκαιρία οι δικοί μας κυβερνήτες, οι οποίοι υποχωρούν συστηματικά αποδεχόμενοι τα τετελεσμένα της εισβολής, ενώ ο ίδιος επιβάλλει νέους όρους στο διαπραγματευτικό παιγνίδι, οι οποίοι στην πορεία «χωνεύονται» από τους δικούς μας στο πλαίσιο της επίδειξης βούλησης και θετικής συμπεριφοράς. Διότι ως …γνωστόν, θα μας επιρρίψουν τις ευθύνες, αν δεν αποδεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας.
Ο κ. Ερντογάν, τον οποίο ύμνησε το μεγαλοστέλεχος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Τορναρίτης –ο ίδιος που μας ζήτησε να ξεχάσουμε την Κερύνεια- επιχείρησε να «κοντύνει» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με υποτιμητικό ύφος του έδωσε μαθήματα σύνεσης και πολιτικής βούλησης, τα οποία βεβαίως δεν χρειάζεται, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Σημασία έχει ότι ο κ. Ερντογάν δεν έχει τα ίδια αισθήματα, που τρέφουν γι’ αυτό μερικοί ανόητοι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι όμηροι της δουλοπρέπειάς τους επειδή έχουν πιαστεί από τους ξένους επιτήδειους με το …αρνί στον ώμο. Είναι δηλαδή εκβιαζόμενοι, επειδή στην πολιτική τους πορεία άλλαζαν τις ιδέες και τα πιστεύω τους όπως τα πουκάμισα.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε τον κ. Ερντογάν ως πολιτικό των λύσεων και των μηδενικών προβλημάτων. Μέχρι της στιγμής και μετά από 11 χρόνια στην ηγεσία της Τουρκίας, δεν έχει επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα, αντιθέτως η μεγαλομανία του δημιούργησε πολύ περισσότερα για τη χώρα του. Στο Κυπριακό ήταν απόλυτος από την αρχή και αποδείχθηκαν τραγικοί ψεύτες όσοι από τους Ελληνοκύπριους τον επισκέφθηκαν στο σαράι του και επέστρεψαν εκστασιασμένοι με την δήθεν βούληση και απόφασή του να επιλύσει και το δικό μας πρόβλημα και τις ελληνοτουρκικές «διαφορές». Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ένας εκ των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας πούλησε κουτόχορτο στους αναγνώστες του ότι ο κ. Ερντογάν θα καταργούσε και την «εμπόλεμη κατάσταση» με την Ελλάδα. Δεν έπραξε τίποτα. Απαιτούσε 100 στα 100, και όταν δεν τα πήρε έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα «να αντιλαμβάνεται ο κ. Ερντογάν ότι με τέτοιες υπεροπτικές δηλώσεις δεν διαμορφώνεται κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου». Ενώ η δήλωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εν τούτοις έχει και δόση «ηττοπάθειας». Δείχνει να φοβάται να αγγίξει τον …Αυτοκράτορα. Σε τέτοιες δηλώσεις η απάντηση είναι ότι θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν ο κ. Ερντογάν σταματήσει να απειλεί και να εκβιάζει, όταν ο κ. Ερντογάν εγκαταλείψει τη διχοτομική πολιτική.
Ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του πρέπει να δείξουν τον ίδιο ζήλο για την οικονομία. Η οικονομική κρίση είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος πρέπει να μιμηθεί το σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος άφησε στην άκρη και το Σκοπιανό, και τα προβλήματα που επιχειρεί να του δημιουργήσει η Τουρκία. Μέρα και νύχτα ασχολείται με την οικονομία…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος πρέπει να κοιτάξει το
θέμα και να λύσει το πρόβλημα… Ο Κώστας Μαυρίδης, υποψήφιος για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, δεν έχει πρόσβαση στο μητρώο μελών, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν και απευθύνονται στα μέλη του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας τους. Στη δήλωση του, κάνει έκκληση «σε φίλους και γνωστούς που εκτιμούν την πολιτική του συμπεριφορά και στάση, να ενημερώσουν μέλη του ΔΗΚΟ για την υποψηφιότητα του». Επίσης, καλεί τα στελέχη του ΔΗΚΟ ή οποιονδήποτε έχει κατάλογο μελών (π.χ. επαρχιακές και τοπικές επιτροπές και μέλη) να τους στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mavrides@ucy.ac.cy. Ο Κώστας είναι ένας άξιος και καθαρός άνθρωπος και επιστήμονας, τον οποίο χρειάζεται και το ΔΗΚΟ και η Κύπρος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Μετά την τραγωδία στο Μαρί, ανέμενα ότι ο κ. Μάρκος Κυπριανού θα επέλεγε την πολιτική συνταξιοδότηση. Δυστυχώς στοχεύει να επανέλθει. Η δε κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, πρέπει να εξηγήσει τη στάση της έναντι του ΑΠΕΝΤΑΡΟΥ …«τρισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα, πριν ζητήσει τήν ψήφο των μελών του ΔΗΚΟ, διότι έθεσε σε κίνδυνο την Κύπρο. Και ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να προκρίνει την εσωκομματική κάθαρση…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή ακούω δεξιά και αριστερά ότι η Ουάσιγκτον πιέζει τη Λευκωσία και ζητά άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, να θυμίσω –και ο κ. Αναστασιάδης είμαι βέβαιος θα το επιβεβαιώσει- ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν οι αθλιότητες του 2004… Οσοι μιλούν για απειλές και εκβιασμούς των Αμερικανών, λένε ψέματα…
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου