Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το 40ό μνημόσυνο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή

Τελέστηκε χθες από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, το 40ό ετήσιο μνημόσυνο του αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Μετά την εκκλησία σημαίες και λάβαρα κομμάτων, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων τέθηκαν επικεφαλής της πορείας των επισήμων προς το κρησφύγετο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Διγενή.

Στο κρησφύγετο τελέστηκε τρισάγιο, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο αγωνιστής και τομεάρχης της ΕΟΚΑ Γιαννάκης Δρουσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και την προσφορά του Στρατηγού Γρίβα, ιδιαίτερα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-59.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως ο Στρατηγός Διγενής, με λιγοστό οπλισμό και χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά με την ενότητα, το πάθος και τον ζήλο των αγωνιστών για ελευθερία, κατάφερε να εξευτελίσει τους πάνοπλους Βρετανούς.

Στις εκδηλώσεις τιμής για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή παρέστησαν πλήθος κόσμου, αξιωματούχοι και βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩ.ΚΟ., ενώ του μνημόσυνου προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Η απόδοση τιμής στη μνήμη του στρατηγού Γρίβα Διγενή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στον τάφο του και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


http://www.sigmalive.com/simerini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου