Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΕ ΕΡΟΓΛΟΥ Ερντογάν: Ομοσπονδία με δύο ιδρυτικά κράτη

Λύση του Κυπριακού στη βάση Ομοσπονδιακής δομής με δύο ιδρυτικά κράτικα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας μάλιστα ότι επ' αυτού δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση.

Μιλώντας απο τις Βρυξέλλες σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά επιδεικνύει επικοδομητική στάση στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι αν και οι ελληνοκύπριοι επιδείξουν την ίδια στάση μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο.

Ανέφερε ακόμα ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να κάνει κάθε θετικό βήμα στο Κυπριακό προσθέτοντας ότι στην τελευταία του συνάντηση με τον τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, του υπέδειξε ξανά ότι πρέπει να τηρεί συνεχώς επικοδομητική στάση στις συνομιλίες.

Στις επικρίσεις που δέχτηκε απο επικεφαλής πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής οι οποίοι ζήτησαν αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο, ο Ερντογάν απάντησε ότι η Άγκυρα είχε συμφωνήσει με αυτή την θέση στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν το οποίο όμως οι ελληνοκύπριοι απέρριψαν.

Ζήτησε επίσης εκπροσώπηση της τ/κ κοινότητας στην Ευρωβουλή και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι ε/κ δεν μπορούν να εκπροσωπούν το σύνολο του νησιού.

Απάντηση έδωσε ο Μάρτιν Σούλτς ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στο σύνολο της στην Ε.Ε και εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κύριος Σούλτς είπε ότι η εκλογή Αναστασιάδη ο οποίος είχε στηρίξει το σχέδιο Ανάν αποτελεί ευκαιρία για να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Ομήρου: Αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές τουρκικές προθέσεις

Το χθεσινό «ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και προκλητικότητας» του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
«Οι δηλώσεις για δύο ιδρυτικά κράτη και η θρασύτατη προτροπή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να στραφούν προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, σε συνδυασμό με την απαίτηση για εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πριν από τη λύση του κυπριακού προβλήματος, έχουν καταδείξει τις αμετάβλητες επιδρομικές – κατακτητικές επιδιώξεις της Τουρκίας», είπε σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος.
«Οι αυταπάτες και οι ευσεβοποθισμοί πρέπει πλέον να δώσουν τη θέση τους στην ανάγκη για εκ βάθρων αλλαγή της εθνικής στρατηγικής στη διαχείριση του Κυπριακού και στην αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού. Κάθε άλλη στάση θα συνιστά ασυγχώρητη ολιγωρία και εθνική αμέλεια», πρόσθεσε.

http://www.politis-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου