Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ Αν γίνουν επενδύσεις να είναι προς αμοιβαίο όφελος

Δεν ήρθαμε στο Κατάρ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που επιθυμεί η Κυβέρνηση είναι η όποια επένδυση να προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στις δύο πλευρές.

«Σε λίγο θα τελειώσει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Ντόχα ο κ. Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι «παραμένει η δική μου συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Εξωτερικών και επίσης διμερείς συναντήσεις με τους δύο άλλους παρευρισκομένους Υπουργούς με τους δικούς τους ομολόγους».

Σκοπός της επίσκεψης συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών, «πέραν της ενίσχυσης των φιλικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών είναι να προσφερθούν οι διάφορες πιθανότητες και ευκαιρίες οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, είτε σε επίπεδο κράτους – και εδώ γίνεται αναφορά στην πιθανότητα επενδύσεων από μέρους των διαφόρων κρατικών ιδρυμάτων του Κατάρ προς την Κύπρου – είτε μεταξύ των επιχειρηματιών των Κυπρίων και των Καταρινών».

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη «εκείνο το οποίο μπορεί να συναχθεί σαν αποτέλεσμα από αυτές τις προσπάθειες είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για να έρθουν στην Κύπρο εκπρόσωποι των Καταρινών κρατικών ιδρυμάτων ή εκπρόσωποι του Καταρινού ιδιωτικού τομέα, να δουν τι προσφέρεται, να το εξετάσουν και να αποφασίσουν αν είναι προς αυτούς προσοδοφόρο και συμφέρον για να επενδύσουν».

Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν. Εμείς θέλουμε αν γίνει επένδυση είτε από το κράτος είτε από ιδιώτες να είναι μια επένδυση που θα προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στους δύο».

http://www.politis-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου