Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από το Κατάρ "Να είμαστε προσγειωμένοι"

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από το Κατάρ

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από την επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Επισήμανε παράλληλα ότι «αν πείσουμε θα ωφεληθούμε».

Σε δηλώσεις του και αποτιμώντας την επίσκεψη στο Κατάρ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα πρέπει να πω ότι θεωρείται μια από τις σημαντικές επισκέψεις αλλά και πάρα πολύ παραγωγικές όσον αφορά τις συνομιλίες τόσο με τον Εμίρη, όσο και με την Πρωθυπουργό, τους υπόλοιπους των Υπουργών, αλλά και με το επιχειρηματικό φόρουμ».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «σημαντικές ήταν και οι επαφές με σημαντικά γνωστά επενδυτικά ταμεία, τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον, εφόσον, βεβαίως, οι τυχόν επενδύσεις θα αποβαίνουν προς όφελος και των δύο».

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να μην δημιουργούμε άλλες εικόνες απ’ ότι υπαγορεύεται και επιβάλλεται». Αυτό που έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητα να υπάρξει ακόμα καλύτερη σύνδεση – αν θέλετε – μεταξύ Κύπρου – Κατάρ ή Κατάρ - Κύπρου τόσο όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, όσο και όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επεσήμανε ότι «με οδηγίες του Εμίρη, εντός των προσεχών εβδομάδων θα έχουμε επισκέψεις ομάδων από τα διάφορα ταμεία ή ακόμη και εκ μέρους του ιδίου του Εμίρη για πιθανά ενδιαφέροντα έργα προς επένδυση».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Αν πείσουμε θα ωφεληθούμε», τόνισε.

Έκανε λόγο για την ευθύτητα των Καταρινών, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει κανένας να υποτιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τον οποιονδήποτε παράγοντα του κράτους του Κατάρ». Είναι άνθρωποι, πρόσθεσε «υψηλού επιπέδου μόρφωσης με αρκετή οξύνοια και γνωρίζουν τι θέλουν και τι θα πρέπει να κάνουν, συνεπώς χρειάζεται η απόλυτη σοβαρότητα από δικής μας πλευράς».

Επιτυχία θεωρεί ο Πρόεδρος και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από πλευράς
Κατάρ για να αναλάβουν έργα στο Κατάρ κυπριακών συμφερόντων εταιρείες στον κατασκευαστικό τομέα και όχι μόνο.

Αναφερόμενος στα Μνημόνια Συναντίληψης και τη Συμφωνία που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψή του είπε ότι «φεύγω απόλυτα ικανοποιημένος».

Εξέφρασε την ευχή ότι «η πολυμελέστατη αντιπροσωπεία των κοινωνικών εταίρων, των επιχειρηματιών που με συνόδευσαν και που συμμετείχαν σε ένα υψηλού επιπέδου – θα πρέπει να πούμε – επιχειρηματικό φόρουμ, όπως το έχετε παρακολουθήσει σήμερα, θα γίνει κατορθωτό να δημιουργήσουν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ ποια επιχειρηματιών, είτε για επένδυση στην Κύπρο από πλευράς Κατάρ, είτε για την ανάληψη έργων από πλευράς Κυπρίων».

Γενικά, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θα πρέπει να πω ότι αυτό που ήταν στόχος έχει επιτευχθεί στο βαθμό της αλληλοκατανόησης και απομένει ο δεύτερος στόχος η ικανοποίηση και η υλοποίηση των επιδιωκόμενων στόχων, δηλαδή η επιτυχία να δούμε επενδύσεις απευθείας από το εξωτερικό».

«Έχουν δείξει ενδιαφέρον σε διάφορους τομείς της οικονομίας και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτά τα οποία και οι ίδιοι ενδιαφέρονται», είπε τέλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στο Κατάρ.

http://www.ikypros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου