Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αθώωσαν άλλους δύο για φονική έκρηξη στο Μαρί

Καμία πειθαρχική ευθύνη δεν εντοπίζουν τα πορίσματα των ερευνών για τον πρέσβη Λεωνίδα Παντελίδη και τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Χρήστο Μαλληκίδη αναφορικά με τη φονική έκρηξη στο Μαρί το 2011.

Τα πορίσματα κατατέθηκαν στο Προεδρικό, ενώ χθες το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε την έρευνα που αφορά μόνο τον Λεωνίδα Παντελίδη, με το πόρισμα για Μαλληκίδη να τίθεται ενώπιον του Υπουργικού στην επόμενη συνεδρία.

Για τον κ. Παντελίδη, ο ερευνών λειτουργός «έριξε το μπαλάκι» στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες εκ μέρους του, με τον τελευταίο να ενημερώνει με επιστολή του πως αφού εξέτασε την έρευνα φρονεί ότι τέτοιες δεν προκύπτουν κατά του πρέσβη.

Για τον κ. Μαλληκίδη αναφέρεται πως στο πόρισμα δεν εντοπίζονται πειθαρχικές ευθύνες, καθότι συμμετείχε μόνο σε δύο συσκέψεις. Στη μία εκ των οποίων δεν έλαβε καν τον λόγο. Στη δεύτερη ο κ. Μαλληκίδης έδωσε οδηγίες να ληφθούν μέτρα, ωστόσο η έκρηξη πρόλαβε την εισήγησή του. Με το πόρισμα συμφώνησε και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πάντως, η αθώωση των δύο αξιωματούχων προκάλεσε και πάλι την οργή των συγγενών των θυμάτων του Μαρί, οι οποίοι δηλώνουν πως ο ένας μετά τον άλλον αθωώνονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. 


http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου