Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έρογλου: Δύο «λαοί» αναζητούν λύση Στόχος να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακυπό τις σημερινές πραγματικότητες, λέει ο Τ/κ ηγέτης

Στην Κύπρο αναζητούν λύση δύο «λαοί», δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι η λύση δεν πρέπει να ξαναζωντανέψει τα όσα έγιναν στο παρελθόν και πρέπει να είναι μόνιμη και βιώσιμη, λέγοντας ότι ο τ/κ «λαός» αυτού του είδους την λύση ενστερνίζεται.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας χθες βράδυ σε δεξίωση του σωματείου τ/κ δημοσιογράφων για την 52η επέτειο ίδρυσής του, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι «χωρίς να παραβλέπουμε τα όσα ζήσαμε χθες, βασικός στόχος μας είναι να φτάσουμε σε λύση υπό το φως των σημερινών πραγματικοτήτων».
Μέχρι σήμερα, η πλευρά που παίζει με το χρόνο και κρατά δεμένα τα χέρια των Τ/κ είναι η ε/κ, υποστήριξε ο κ. Έρογλου, λέγοντας ότι οι Ε/κ είχαν απορρίψει στο παρελθόν όλα τα σχέδια συμφωνίας που έγιναν. Οι Τ/κ, είπε, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, εννοώντας πως γι’ αυτό δεν φταίνε αυτοί και προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι ενωμένοι.
Επανέλαβε ότι έχει ζητήσει τη συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που έμειναν και υπενθυμίζοντας τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, υποστήριξε ότι παρ’ όλες τις εξελίξεις ακόμη επιρρίπτονται ευθύνες στην τ/κ πλευρά και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Η πρότασή τους της 14ης Δεκεμβρίου, ανέφερε, αντικρίστηκε θετικά από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τους εκπροσώπους των ΗΕ εδώ. «Οι Ε/κ βγήκαν σήμερα με άλλο κείμενο κοινής δήλωσης, Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε ενότητα και ομοψυχία».

Το προβλεπόμενο δημοψήφισμα, είπε, επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο και υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά παίζει με το χρόνο για να περάσει αυτή η ημερομηνία. «Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην ατζέντα το έτος 2015».
Ο πρόεδρος του σωματείου, Ακάι Τζεμάλ μιλώντας για το Κυπριακό μίλησε για παιχνίδια των Ε/κ με τον χρόνο όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν λέγοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους δίδοντας την απαραίτητη στήριξη στον Τ/κ συνομιλητή και να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Τ/κ, τασσόμενος υπέρ μιας λύσης που θα κάνει αποδεκτές τις εγγυήσεις της Τουρκίας και δεν θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των Τ/κ.


http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου