Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Ματρόζος της ΕΟΚΑ και της Κύπρου

Το βιβλίο "Αυγουστής Ευσταθίου- ο Ματρόζος της ΕΟΚΑ και της Κύπρου", το οποίο έγραψε ο Αυγουστής Ευσταθίου, συναγωνιστής του Σταυραετού του Μαχαιρά, παρουσιάστηκε πρίν μερικές μέρες, στην αίθουσα Ηρώων των Συνδέσμων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την θυσία του σταυραετού του Μαχαιρά και χθες, ο συναγωνιστής του Αυγουστής Ευσταθίου, ο άνθρωπος ο οποίος έζησε τον Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τον ηρωικό και μαρτυρικό του θάνατο, παρουσίασε το βιβλίο του "Αυγουστής Ευσταθίου- ο Ματρόζος της ΕΟΚΑ και της Κύπρου".

Το βιβλίο παρουσίασε ο Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.
Για τον Αυγουστή Ευσταθίου και όσα περιγράφει μέσα από το βιβλίο του μίλησε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ, Ανδρέας Πογιατζής.
Στο χαιρετισμό του ο Ματρόζος της ΕΟΚΑ, Αυγουστής Ευσταθίου, ευχαρίστησε το θεό που τον φώτισε όπως είπε χαρακτηριστικά, να ενταχθεί στη λεβεντομάνα ΕΟΚΑ.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, Θάσος Σοφοκλέους και ο εκδότης του βιβλίου, Κώστας Επιφανίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πατριωτικά τραγούδια από την χορωδία των Συνδέσμων αγωνιστών ΕΟΚΑ.
Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Επιφανείου.

Πηγή : www.ant1.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου