Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση σοκ της Επιτρόπου Λαμπριανίδου

Την απαλλαγή από τα καθήκοντα της ζητεί με γραπτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, Εμαννουέλλα Μουσιούττα Λαμπριανίδου. 
Μιλώντας στο SigmaLive, η κ. Λαμπριανίδου είπε ότι η παραίτηση της ήταν για λόγους συνείδησης.
«Νιώθω περήφανη που υπηρέτησα σε αυτό το πόστο. Νιώθω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Έδωσα λίστα με εισηγήσεις στον Πρόεδρο για διορθωτικές ρυθμίσεις του θέματος γιατί πονώ το θέμα», δήλωσε στην ιστοσελίδα μας. Πρόσθεσε πως η ίδια θεωρεί ότι το έργο της αναγνωρίστηκε και από τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων της τρόικας. 
Όπως εξήγησε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης της ανέφερε ότι θα το σκεφτεί και θα απαντήσει εντός των επόμενων ημερών. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο διορισμός Επιτρόπου μεταρρύθμισης, είχε ως στόχο την εξέταση των δομών, διαδικασιών και τρόπου οργάνωσης της Δημόσιας Υπηρεσίας, την εξέταση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων, τρόπου απασχόλησης και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Επιπλέον η εξέταση της χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στη Δημόσια Υπηρεσία και εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως και η εξέταση των Σχεδίων Υπηρεσίας των νεοεισερχόμενων στη Δημόσια Υπηρεσία και διαδικασιών προαγωγής και ανέλιξης.
Πληροφορίες τις οποίες η ίδια η κ. Λαμπριανίδου δεν επιβεβαιώνει αναφέρουν ότι οι λόγοι της παραίτησης της αφορούν τη διαφωνία της με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Εθνικό θέμα. 
Το ζήτημα αντικατάστασης της κ. Λαμπριανίδου σε περίπτωση που η παραίτηση της γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο θα εξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. 
Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Επίτροπου Μεταρρύθμισης βρέθηκε στο στόχαστρο της ΠΑΣΥΔΥ, ωστόσο η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δικαίωσε το Προεδρικό. 
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/103097#sthash.p5xWqNbC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου