Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Νούλαντ στη Λευκωσία για… αμερικανική ώθηση στο Κυπριακό

Η Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, που συνοδεύει τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στην επίσκεψή του στο Βερολίνο και στη Συνδιάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, θα επισκεφθεί χωριστά την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, πρόκειται για συνέχεια του κύκλου γνωριμίας της Αμερικανίδας αξιωματούχου σε χώρες που καλύπτει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ θα βρίσκεται στις 2 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, για συναντήσεις με Ελληνες κυβερνητικούς επίσημους, αλλά και ηγέτες των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, για να συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του Συνεταιρισμού Διατλαντικού Εμπορίου και Επενδύσεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς επισήμους και «θα συζητήσουν πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των αμερικανο-κυπριακών σχέσεων».
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως «θα συναντηθεί επίσης με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες για να μεταφέρει την αμερικανική υποστήριξη στην επιτάχυνση της προόδου για μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ».

http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου