Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Kαταδίκη από πολιτεία και κόμματα

Σύσσωμη η πολιτική και κομματική ηγεσία του τόπου καταδίκασε την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το πρωί εξέφρασε αποτροπιασμό για το στυγερό έγκλημα.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους γονείς του Αντη Χατζηκωστή, τους οποίους όπως είπε θα επισκεφθεί, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα». «Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να εκφράσει κανένας για τέτοιου είδους πράξεις. Ανεξαρτήτως αντιλήψεων με τον Κωστή (τον πατέρα του Αντη Χατζηκωστή) και τον ;Aντη, έχω διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση κι έτσι η θλίψη μου γίνεται ακόμα περισσότερη και ένεκα της γνωριμίας μας και των φιλικών οικογενειακών μας σχέσεων», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
Δήλωση Αρχιεπισκόπου
Θλίψη, οργή και αγανάκτηση εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή και καλεί την Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της για σύλληψη και προσαγωγή των δολοφόνων ενώπιον της Δικαιοσύνης.Σε ανακοίνωση, ο Κύπρου Χρυσόστομος υπογραμμίζει ότι χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και σε καμμιά περίπτωση να μην επιτρέψουμε την αποσταθεροποίηση της κατάστασης.Το έγκλημα και η τρομοκρατία, προσθέτει, δεν πρέπει να περάσουν, αλλά αντίθετα ο λαός πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον να αισθάνεται ότι ζει και εργάζεται σε μια ευνομούμενη κοινωνία και σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.
Σε τραύματα στη θωρακική χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβολισμό κυνηγετικού όπλου, οφείλεται ο θάνατος του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή.Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε σήμερα νεκροτομή επί της σορού του Άντη Χατζηκωστή, είπε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από δύο τραύματα, ένα στη θωρακική και ένα στη ραχιαία επιφάνεια του κορμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές της Δημοκρατίας είχαν κάποιες αόριστες ενδείξεις γύρω από ενδεχόμενη απειλή ή επίθεση εναντίον του Άντη Χατζηκωστή από τον υπόκοσμο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είχε μάλιστα ειδοποιηθεί από τους άνδρες των αρχών σχετικά. Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται να θεώρησε απομακρυσμένο ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αγνόησε τις προειδοποιήσεις τις Αστυνομίας για να πάρει προσωπικά μέτρα ασφαλείας.


Σήμερα, στις 14.00 από τον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών, θα γίνει η κηδεία του δολοφονηθέντος Διευθύνοντα Συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Αντη Χατζηκωστή. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένής.
 
 
Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου