Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Βαρυσήμαντο άρθρο. Χαραυγή του AKEL: «Θα αντισταθούμε».


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα μείνει απαθές, ενώ κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την αστάθεια στον κυπριακό λαό.Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να μείνει ένας απλός παρατηρητής, ενόσω κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν φόβο και την αστάθεια στην κυπριακή κοινωνία, διαλύοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού για ένα ειρηνικό μέλλον, διαβεβαίωσε χθες ο ΓΓ του Κόμματος Αντρος Κυπριανού.
(Οι κομμουνιστές πάντοτε για δικούς τους προπαγανδιστικούς σκοπούς μιλάνε εκ μέρους του «λαού». Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος ομιλίας τους: «εμείς», «ο λαός», «μας», «η εργατιά», «το σύνολο» κλπ. Αυτά πάντοτε ήταν οι λέξεις κλειδιά γ’ αυτούς.)
Μιλώντας χθες στα πλαίσια εκδήλωσης της ΕΔΟΝ για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έστειλε παράλληλα ένα βροντερό και ξεκάθαρο μήνυμα σ’ εκείνους που προσπαθούν να ανακόψουν τις προσπάθειες για λύση. Το ΑΚΕΛ θα αντισταθεί, όπως αντιστάθηκε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές για την Κύπρο και θα αγωνιστεί για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του λαού (μιλάει σαν να εκπροσωπεί όλους εμάς) της.
(Θα αντισταθεί όπως αντιστάθηκε στην απελευθέρωση του νησιού μας από τον Βρεττανοσιωνιστικό ζυγό και πολέμησε λυσσαλέα τα ένδοξα ελληνόπουλα της ΕΟΚΑ.)
Ο Α. Κυπριανού υπέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η λύση στα πλαίσια της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας είναι μονόδρομος και ότι η εγκατάλειψη της διαχρονικής θέσης της πλευράς μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες, αφού θα οδηγήσει στη διχοτόμηση, στον οριστικό διαχωρισμό Ε/κ και Τ/κ και στην τελική αφομοίωση της κατεχόμενης Κύπρου από τη Τουρκία.
(Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους των εξουσιαστών να επηρεάσουν και στη συνέχεια να επιβληθούν στις επιλογές των ανθρώπων είναι να τους παρουσιάζουν δύο κακά. Μπροστά στην περιγραφή του «μεγαλύτερου» και «καταστροφικότερου» κακού το «μικρότερο» κακό φαντάζει στα μάτια των ανθρώπων πλέον όχι σαν κακό, αλλά κάτι αρκετά «καλό». Είναι η γνωστή για τους ψυχολόγους «μέθοδος του φόβου».)
Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του Προέδρου
Ο Α. Κυπριανού έκανε εκτεταμένη αναφορά στις διάφορες προσπάθειες υπόσκαψης του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και την επακόλουθη υπόσκαψη των συνομιλιών, από ανθρώπους οι οποίοι συνειδητά διαστρεβλώνουν τις θέσεις του. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δίνοντας ένα παράδειγμα, αναφέρθηκε στις φήμες περί επιβολής λύσης στο λαό, με τεχνητές πλειοψηφίες στο Κοινοβούλιο. «Αυτό είναι ένα ψέμα», τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βάλει το λαό σε αχρείαστες περιπέτειες. «Εάν ο Πρόεδρος καταλήξει σε σχέδιο λύσης, τότε και μόνο τότε θα το θέσει ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι αυτή είναι μια δέσμευση που δεν διαστρεβλώνεται.
(Από εδώ κρατάμε τα περί δημοψηφίσματος από τον (για αυτούς) «λαό» (Έλληνες, για εμάς).
Ενημέρωση για το Κυπριακό
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν παρέλειψε να υπεραμυνθεί της απόφασης της Κυβέρνησης για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το πολιτικό μας ζήτημα. Ο Α. Κυπριανού κάλεσε όλους όσοι έχουν αντίθετη άποψη να την καταθέσουν μέσα στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και να σταματήσουν να βρίζουν όλους όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους. Ο Α. Κυπριανού άφησε αιχμές και για συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία, είπε, χρησιμοποιούν όλοι όσοι δεν θέλουν να ενημερωθεί σωστά ο λαός για να επιβάλλουν την άποψή τους. «Δεν είναι αυτός ο ρόλος των ΜΜΕ», δήλωσε.
(Εδώ θα σημειώνουμε ότι το ΔΔΟ ήταν η πάγια απαίτηση των Τούρκων από την εποχή του Μακαρίου. Η εκ μέρους μας αποδοχή αυτής της θέσης συνιστά από μόνη της προδοσία.Επίσης οι υποστηρικτές της τουρκοποίησης, μέσω ΔΔΟ, μας κρύβουν ότι ο «εθνάρχης» «Μακάριος μετάνιωσε για τη συμφωνία του 1977 με τον Ρ. Ντενκτάς» ( http://www.sigmalive.com/news/politics/106440 ).
Αν δεν έχουν έναν στόχο και δεν ξέρουν που τελειώνουν οι (προδοτικές) ευελιξίες τους, τι θα γράφουν στα φυλλάδια «ενημέρωσης» τους;Προφανώς ο δημοκράτης (αλλά και, κατά περίεργο τρόπο, ταυτόχρονα μαρξιστής, σύμφωνα με την δήλωσή του ίδιου) Α. Κυπριανού εννοεί ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να παίρνουν την γραμμή των εξουσιαστών, όπως έκαναν οι πλείστοι εξ’ αυτών, και να την κάνουν σημαία τους. Αλλιώς θα υποστούν την τύχη του Κυπριακού Ποντικιού ( http://antistasi.org/?p=4512 ).
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έθιξε και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας, εξηγώντας ότι ο λόγος που ο Πρόεδρος κατέθεσε αυτή τη θέση είναι για να μεταφερθεί η αντιπαράθεση των πολιτικών δυνάμεων του νησιού σε πολιτικό επίπεδο και όχι βάση της εθνοτικής ταυτότητας. «Το Κυπριακό βρίσκεται στη σημερινή του φάση επειδή οι ξένοι με τις επεμβάσεις τους προσπάθησαν να μας χωρίσουν με βάση την εθνοτική μας ταυτότητα. Κάτι που ενισχύθηκε και με τη στάση των εθνικιστών», είπε, εξηγώντας ότι πρόθεση του Προέδρου είναι να αναγκαστούν οι πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο ίδιο ιδεολογικό στρατόπεδο να συνεργαστούν, καταθέτοντας κοινό πρόγραμμα. Σχολιάζοντας το φόβο που εκφράζουν κάποιοι, περί «Τούρκου προέδρου που θα μας κυβερνά όπως λένε», υπέδειξε ότι αυτό δεν ισχύει, προσθέτοντας ότι αυτή η αντιμετώπιση αποπνέει ρατσισμό. «Εμείς δεν διαχωρίζουμε ανθρώπους με βάση την εθνοτική τους καταγωγή. Τους κρίνουμε βάσει του χαρακτήρα τους και των πολιτικών τους θέσεων», εξήγησε.
(Εδώ ο ΓΓ του AKEL και εκπρόσωπος των «φτωχών» και των κάθε λογής προλετάριων και άθεων, αποκαλύπτει το πραγματικό προσωπείο του και την ιδεολογία που έχει αλώσει το εγκέφαλό του. Οι Μαρξιστές που μας εξουσιάζουν βλέπουν το Κυπριακό σαν ταξικό πρόβλημα και όχι ως εθνικό. Φυσικό είναι, αφού γενικά δεν πιστεύουν στην ύπαρξη εθνών (είναι άξιοι λύπησης, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος έξω από το Έθνος του. Είναι πραγματικά μη ολοκληρωμένοι άνθρωποι οι διεθνιστές και οι κομμουνιστές τσιράκια τους). Ο Τούρκος σύντροφός (τους) αντιλαμβάνεται το Κυπριακό σαν εθνικό πρόβλημα και, κατά συνέπεια, θέτει το ζήτημα στην σωστή του βάση για το έθνος του (για όσους δεν ξέρουν: ο Ταλάτ ζήτησε δημόσια από τον Χριστόφια να μην τον αποκαλεί «σύντροφο»).
Ενότητα δεν σημαίνει να εγκαταλείψει το ΑΚΕΛ τις θέσεις του.





Μιλώντας σχετικά με την προσπάθεια για ενότητα μεταξύ των ε/κ κομμάτων, ο Α. Κυπριανού είπε ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε σιωπή του ΑΚΕΛ και αποδοχή των θέσεων που εκφράζουν οι υπόλοιποι. «Διαφωνούμε σε αρκετά ζητήματα, κυρίως στη στρατηγική για το Κυπριακό. Ενότητα όμως δεν σημαίνει το ΑΚΕΛ να εγκαταλείψει τις θέσεις του». Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο ρόλο και τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συγκληθεί τόσες φορές και ότι ποτέ πιο πριν δεν έχουν γίνει τόσες συναντήσεις του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επέρριψε ευθύνες στα κόμματα, θυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος είχε ζητήσει από το κάθε ένα να καταθέσει τις θέσεις του για τα συγκεκριμένα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης, κάτι που όμως δεν έγινε.Υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος σέβεται απόλυτα το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνοντας όμως ότι δεν είναι συνετό να αναλωθεί η πολιτεία σε ένα ατέρμονο διάλογο με τα κόμματα, όπου ο καθένας θα προσπαθεί να πείσει τον άλλο για το ποιος έχει δίκαιο. «Εκεί που τα κόμματα είναι ομόφωνα, ο πρόεδρος οφείλει να το σεβαστεί. Εάν δεν υπάρχει ομοφωνία, τότε ο πρόεδρος αποφασίζει και προχωρεί. Σεβόμενος τις υποσχέσεις που έδωσε στον κυπριακό λαό και σεβόμενος τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, αυτό πράττει», κατέληξε.
(Αποφασίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα του «κυπριακού λαού», (χωρίς να παραλείπει κάθε φορά να κάνει μνεία τους τ/κ), δηλαδή όχι του Ελληνισμού. Σε αυτό ο Πρόεδρος βρίσκει την σύμφωνη γνώμη της συγκυβέρνησης και «αξιωματικής αντιπολίτευσης» του DHSY. Γ’ αυτό και «αποφασίζει και προχωρά» χωρίς δισταγμό το ξεπούλημα της Αγίας Ελληνικής Γης.)
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος, ενώ τα επιμέρους στοιχεία της σημερινής κατάστασης του Κυπριακού ανέλυσε το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσιελεπής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Κλαύδιος Μαυρόχαννας και Πανίκος Χάμπας, καθώς και ανώτερα στελέχη του Κόμματος.
(Παρόντες ήταν όλα τα καλά παιδιά του εθνομηδενισμού και του διεθνισμού, όλοι οι υπερασπιστές του «λαού» και των «φτωχών» (…πάλι καλά που υπάρχουν κ’ αυτοί διαφορετικά ποιοι θα μας υπερασπίζονταν;)


Πηγή : http://www.antistasi.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου