Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κατέβασαν τη σημαία από τον τάφο του Τάσσου


Μία ακόμα πράξη βανδαλισμού κατάφεραν χθες βράδυ άγνωστοι στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.


Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έκοψαν τα σχοινιά, κατέβασαν και πέταξαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε μαζί με την κυπριακή.Τη σημαία εντόπισαν γύρω στις 8 το πρωί πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας του τέως Προέδρου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι. Η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό αφού πρώτα οι άγνωστοι έκοψαν τα σχοινιά. Στη σκηνή, η οποία έχει αποκλειστεί διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου και τους ανακριτές που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής της σορού τους τέως Προέδρου.
Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η υποστολή και αποκοπή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό παρά το συλημένο τάφο, να συνδέεται με την κλοπή του λειψάνου του και διερευνά την εκδοχή αυτή στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την αποκοπή της σημαίας.Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι διαπιστώθηκε μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ότι αποκόπηκε το σχοινί έπαρσης και υποστολής της σημαίας και η σημαία πετάχτηκε σε χώρο που γειτνιάζει με το νεκροταφείο. Η σημαία παρελήφθη ως τεκμήριο, έγιναν διάφορες δειγματοληψίες, είπε, προσθέτοντας ότι οι ανακρίσεις βρίσκονται στο αρχικό στάδιο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τοποθέτησης φρουράς στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ανέφερε πως μετά τη σύληση του τάφου τοποθετήθηκε φρουρά στο νεκροταφείο, η οποία διατηρήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα και τώρα διεξάγονται συχνές περιπολίες. Αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, συνέχισε, αναφέροντας ότι «το νέο συμβάν μας απασχολεί και στο πλαίσιο των περιπολιών θα λαμβάνονται τα μέτρα που κρίνουμε ότι είναι αποτελεσματικά».


Πηγή :www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου