Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«Χρειάζονται δυο στο τανγκό, δεν θα περιμένουμε τους Ε/κ»

Μπαγίς: Το Κυπριακό να μην είναι εμπόδιο για Τουρκία


ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟδεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την υποψηφιότητα και την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις Τουρκίας - ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς. «Χρειάζεται δυο “για να χορέψουν ταγκό’’ και δεν είμαστε στη φάση να περιμένουμε τους Ελληνοκύπριους. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την Κύπρο μόνο και μόνο για να γίνουμε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Μπαγίς, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Κultur της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μπαγίς είπε ότι τους τελευταίους μήνες οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αναφερθεί στο θέμα μιας «προνομιακής σχέσης» με την Τουρκία και αυτό οφείλεται -όπως είπεστις «επιτυχημένες ενέργειες» της Τουρκίας.
«Ο Γάλλος Πρόεδρος Νίκολας Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν έχουν χρησιμοποιήσει την έκφραση “προνομιακή σχέση” τους τελευταίους έξι μήνες. Τα βήματα που έγιναν από την Τουρκίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο για αυτή την εξέλιξη», είπε ο κ. Μπαγίς, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε ότι το 2009 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Ο κ. Μπαγίς απέκλεισε την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Τουρκία εντός του 2010 και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εργαστούν μαζί με την Κυβέρνηση για την προώθηση μεταρρυθμιστικών νόμων στο τουρκικό κοινοβούλιο.




Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου