Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

«Κρατικό μυστικό» για την Τουρκία το Κυπριακό


Ο πρώην αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα, απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων εισαγγελέων για την υπόθεση Εργκενεκόν, τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί υψίστης σημασίας εθνικό ζήτημα για την Τουρκία και κάλεσε τους εισαγγελείς να μην αφήσουν σε δύσκολη θέση την Άγκυρα και την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Ο κ. Φιρτίνα πριν από λίγες ημέρες ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς σε σχέση με την υπόθεση Εργκενεκόν. Οι εισαγγελείς απηύθυναν στον πρώην αρχηγό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ερωτήσεις που αφορούσαν τα σχέδια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Οι Τούρκοι εισαγγελείς ρώτησαν τον κ. Φιρτίνα αν το 2004 υπήρξαν προσπάθειες από την πλευρά του στρατού για την ενίσχυση του Ραούφ Ντενκτάς και τη δυσφήμιση του Σχεδίου Ανάν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Ο κ. Φιρτίνα, απαντώντας στις ερωτήσεις των εισαγγελέων, τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό αποτελούν «κρατικά μυστικά». Ο ίδιος τόνισε τα εξής: «Οι ισχυρισμοί (των εισαγγελέων) ενδέχεται να πυροδοτήσουν συζητήσεις σε διεθνή επίπεδο. Επίσης, μπορούν να επισκιάσουν την ενότητα της χώρας και τα σχέδια λύσης στο Κυπριακό».


Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου