Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τουρκοκύπριοι: «Αγώνας μεταξύ ύπαρξης και εξαφάνισης»

Ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του τουρκοκυπριακού κόμματος Νέα Κύπρος, Νεβζάτ Χαμί, ανέφερε ότι στα κατεχόμενα "τα οικονομικά προβλήματα, το έλλειμμα δημοκρατίας, ο μιλιταρισμός, πάνω από όλα επηρεάζουν τη νεολαία". Πρόσθεσε ότι "το πραγματικό νόημα της προσπάθειας για λύση στο Κυπριακό για τους Τ/κ είναι ο αγώνας μεταξύ της ύπαρξης και της εξαφάνισης" και ανέφερε πως "στην περίπτωση που καθυστερήσει μια συμφωνία θα είναι αδύνατο να μιλούμε για την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων στο βόρειο μέρος της Κύπρου". Είπε ότι "γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο αγώνας για επανένωση της πατρίδας μας δεν είναι μόνο σημαντικός, είναι ζωτικός".
Η Τουρκία και το διεθνές επίπεδο
Ο Ν. Χαμί μιλούσε χθες στο 16ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, που άρχισε το Σάββατο στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και ολοκληρώνεται σήμερα. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ακόμα πως "για την επίτευξη συμφωνίας, είναι σημαντικό να πειστεί και η Τουρκία και για τούτο πρέπει να ενισχύσουμε τον αγώνα μας και στο διεθνές επίπεδο". Το συνέδριο χαιρέτισαν και εκπρόσωποι άλλων τ/κ οργανώσεων νεολαίας.Ο εκπρόσωπος της Πλατφόρμας της Κυπριακής Νεολαίας δήλωσε ότι υποστηρίζουν ξεκάθαρα τις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν αυτήν τη στιγμή οι ηγέτες και πρόσθεσε πως «η ευχή μας είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης το συντομότερο δυνατό». Ανέφερε, επίσης, πως για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρο, ως Πλατφόρμα Κυπριακής Νεολαίας «λαμβάνουμε μέρος σε διάφορες δικοινοτικές εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, για τις οποίες η συνεργασία με την ΕΔΟΝ είναι απαραίτητη».
Η κατάρα του... ιμπεριαλισμού
Χαιρετίζοντας το Συνέδριο, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Νεολαίας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Κεμάλ Γκιουλέρτζιαν ανέφερε ότι "το κυπριακό πρόβλημα είναι η κατάρα του ιμπεριαλισμού προς τους Κυπρίους και δεν είναι απλώς ένα δικοινοτικό πρόβλημα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι". Ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι το κυπριακό πρόβλημα "είναι πρόβλημα μεταξύ του κυπριακού λαού και του ιμπεριαλισμού" και διατύπωσε τη θέση ότι "η πιο καλή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού θα βρεθεί με τους κοινούς αγώνες των Κυπρίων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων", για να καταλήξει λέγοντας ότι «η Κύπρος δεν είναι ούτε προέκταση της Ανατολίας στη Μεσόγειο, αλλά ούτε και ένα δεύτερο ελληνικό κράτος. Η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους».



 Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου