Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγή πορείας ζήτησε ο Γιατρός

Εκτροπές στο Κυπριακό βλέπει ο Λυσσαρίδης


ΣΕχαιρετισμό του στο συνέδριο της ΕΔΕΝ ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης μίλησε για «εκτροπές» στο Κυπριακό και την ανάγκη αλλαγής πορείας. Ειλικρινά πιστεύω, είπε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια πανεθνική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου για αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, ο οποίος δεν απειλεί μόνο την Κύπρο, αλλά και μητροπολιτικά ελληνικά συμφέροντα.
Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως «πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπήρξε μια εκτροπή, αφού το Κυπριακό ενώ είναι ένα θέμα εισβολής, κατοχής, καταπάτησης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ προβάλλεται ως μια διακοινοτική διαμάχη κι έτσι προσφέρεται άλλοθι προς την Τουρκία».
Μια δεύτερη εκτροπή, συνέχισε, ήταν η θεωρία ότι με συνεχείς υποχωρήσεις προς την τουρκική βουλιμία θα ήταν δυνατόν να καταλήξουμε σε λύση ή να προβάλουμε την τουρκική αδιαλλαξία και με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσουμε συμμαχίες για επίλυση του Κυπριακού πάνω σε μια ορθή βάση.
Ο κ. Λυσσαρίδης είπε, τέλος, ότι η δική μας πλευρά δεν μπορεί να αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία, διαρχία και τη νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού.


Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου