Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

«Συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να συγχωνεύσουν δυο εταιρείες»

«Χριστόφιας και Ταλάτ συμπεριφέρονται λες και θα συγχωνεύσουν δύο επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία», γράφει Τουρκάλα αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα «Μπιργιούν».
Η Νεσέ Γιασίν, σε χλευαστικό ύφος, διακωμωδεί αυτά που γίνονται στις απευθείας συνομιλίες και τονίζει χαρακτηριστικά πως «αυτά που συμβαίνουν, μοιάζουν με ερωτική συνάντηση και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται, θυμίζουν διαζύγιο και όχι γάμο... Ποιος θ' αρπάξει τι; Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια... Οι κύριοι πρωταγωνιστές της παράστασης "Η επανένωση της Κύπρου" Ταλάτ και Χριστόφιας, μετά από τις διάφορες εντάσεις που έζησαν στο εσωτερικό, βγαίνουν έξω πιασμένοι χέρι - χέρι και, χαμογελώντας, συνεχίζουν να χαιρετούν τους θεατές. Οι θεατρικοί συγγραφείς συνεχίζουν να παράγουν νέα σενάρια... Πλέον οι θεατές έχουν βαρεθεί. Οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση. Ίσως μετά από ένα διάστημα ν' αναγκαστούν ν' αφήσουν τους ρόλους τους σε κάποιους άλλους».
Και η Τουρκάλα αρθρογράφος καταλήγει:
«Δυστυχώς, εξαρχής τα πάντα ήταν λάθος. Μακρά απέχουμε από ένα πνεύμα ελευθερίας και ειρήνης, αλλά και διαμοιρασμού. Όμως και πάλιν είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια, η οποία θα αποβλέπει στην επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικούς και πολιτικούς τρόπους. Αν με ερωτήσετε αν οι θεατές πρέπει να ξεσηκώσουν στο πόδι την αίθουσα, να πεταχτούν στη σκηνή και να εισβάλουν στα καμαρίνια, θα απαντήσω: Τα πλήθη πρέπει να ξεχυθούν στους δρόμους και να απαιτήσουν το πραγματικό τους μέλλον. Τόσοι πόνοι, τόσοι θάνατοι, τόσες απώλειες, αλλά και τόσοι εκτοπισμένοι, όλα αυτά βιώθηκαν άδικα; Πού έχει παρατηρηθεί μια νέα χώρα να ιδρύεται πάνω σε ένα τραπέζι;».



Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου