Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Διζωνική ή Διχοτόμηση και προσόντα


ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ



Α Φ Ο Υ , λοιπόν, τα πεπραγμένα της πολιτικής και τα επιτεύγματα των πολιτικών, επί μια ολόκληρη 36ετία, κατάφεραν να φέρουν ξανά τον ίδιο και απαράλλακτο εκβιασμό του ’74, που τον εκφώνησε στην ΕΔΟΝ το Σάββατο ο Π.τ.Δ. κ. Χριστόφιας κι έσπευσε να τον επαναλάβει ο πρόεδρος του ΔηΣυ κ. Αναστασιάδης, «είτε Διζωνική - είτε Διχοτόμηση», καθίσταται αναγκαίο - φτου κι απ’ την αρχή - να μελετηθούν και τα… τρία:
Π Ρ Ω Τ Α η πολιτική που παρήγαγε τον εκβιασμό. Ύστερα το είδος της Διζωνικής. Και, τρίτο, το είδος της Διχοτόμησης. Προέχει, πάντως, η πολιτική. Διότι: Εφ’ όσον στη διαδρομή των 36 χρόνων αποδείχθηκε ανίκανη να απαλλάξει τον λαό από τον αρχικό εκβιασμό του Αττίλα, πού θα βρει, άραγε, τα προσόντα για να επιτύχει μια κάποια καλύτερη Διζωνική ή μια καλύτερη… Διχοτόμηση, απ’ ό,τι την θέλει, την απαιτεί και τη μεθοδεύει ο Αττίλας;
Α Ρ Α , το πρωταρχικό ζήτημα δεν είναι - ούτε και ήταν, τελικά, ποτέ - ποιο είναι, κάθε φορά, «το καλύτερο είδος λύσης». Αλλά, η αποδεδειγμένη επί 36 συναπτά έτη αδυναμία, ανικανότητα, αναξιότητα και αποτυχία μας, για οποιοδήποτε είδος λύσης, καλύτερης από το άθλιο «στάτους κβο» της κατοχικής διχοτόμησης. Συνώνυμο τούτου το εξής: Ο Ελληνισμός δεν αξιώθηκε να έχει Ηγεσία, άξια, ικανή, αποτελεσματική και τελεσφόρα για οτιδήποτε καλύτερο. Δεν αξιώθηκε να σχεδιάσει αριστοτεχνικά και να υλοποιήσει ευέλικτα μιαν άλλη, νικηφόρα πολιτική. Δεν αξιώθηκε ο λαός να έχει Ηγέτη με ΠΡΟΣΟΝΤΑ για κάτι τέτοιο.
Η Γ Ε Σ Ι Α η οποία στερείται των αναγκαίων προσόντων ώστε να απεγκλωβίσει τον λαό από τον τουρκικό εκβιασμό «Διζωνική ή Διχοτόμηση», είναι εκ των πεπραγμένων της, κατά πάσαν πιθανότητα, ανήμπορη να ξεφύγει από το είδος της Διζωνικής που απαιτούν, σχεδιάζουν και υπομονετικά μεθοδεύουν οι Τούρκοι κατακτητές ως επωφελέστερη για την Τουρκία, εξέλιξη τής ήδη «κεκτημένης» της διχοτόμησης:
Τ Ο ΕΙΔΟΣ και το περιεχόμενο της Διζωνικής, λοιπόν, με κριτήριο τα προσόντα πολιτικής εκείνων που την διαπραγματεύονται, θα είναι, με βεβαιότητα, ΦΕΥ, χειρότερο για τον Ελληνισμό από την «κεκτημένη» των Τούρκων παράνομη, κατοχική Διχοτόμηση. Τα ήδη προστεθέντα, ως επιμέρους όροι, στην ασαφή, αγνώστου και διαφιλονικούμενου περιεχομένου, «ετικέτα» της Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας, δηλαδή, (α) ο «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς», (β) η Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία και (γ) η «σταθμισμένη» εξουδετέρωση του ελληνικού 82% από το τουρκικό 18% (συν οι 50.00 Εποίκων), προοιωνίζονται επέκταση του τουρκικού ελέγχου, σε ολόκληρη την Κύπρο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 5.1.10
Ας πάρουμε π.χ. τον πρόεδρο του ΔηΚο, που είναι ΚΑΙ πρόεδρος της Βουλής και που απευθύνει, δήθεν… ΕΚΚΛΗΣΗ(!) και… εκλιπαρεί, «να συζητηθεί στο Εθν.Συμβ. το περιεχόμενο της Διζ.Δικ.Ομοσπ.»: Το συζήτησαν, άραγε, ποτέ, ΔΗΜΟΣΙΑ στη Βουλή ή, έστω, σε οποιοδήποτε συνέδριο, ή άλλο όργανο του ΔηΚο; Έχουν λ.χ. κάποιο λεπτομερές έγγραφο, κάποιο εγχειρίδιο, κάποιον έστω τυφλοσούρτη τι είναι, επιτέλους η ΔΔΟ «με σωστό περιεχόμενο», επί του οποίου να συμφωνεί, έστω, ο Πρόεδρος με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔηΚο;



Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου