Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Οστά στη Γιαλούσα

Εντοπισμός λειψάνου σε οδικά έργα στην Καρπασία
Έρευνα από την Αστυνομία για τους Τ/Κ δολοφονηθέντες του Σανταλάρη, της Μάραθας και της Αλόας. Τ/Κ δικηγόρος έστειλε επιστολή στη Γεν. Εισαγγελία με σκοπό την προσφυγή στο ΕΔΑΔ


Με την περίπτωση εντοπισμού οστών σε περιοχή μεταξύ της Γιαλούσας και του Ριζοκαρπάσου κλήθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα να ασχοληθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο έργων για την κατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου μεταξύ της Γιαλούσας και του Ριζοκαρπάσου, το συνεργείο εντόπισε αριθμό οστών και ακολούθως επικοινώνησε με το τ/κ μέλος της ΔΕΑ. Τα μέλη του συνεργείου που έχουν αναλάβει τα έργα εντόπισαν τα οστά σε πλαγιά της κατεχόμενης περιοχής που επηρεάζεται ακριβώς λόγω της διαπλάτυνσης του δρόμου.Η ΔΕΑ απέστειλε στην περιοχή δικό της συνεργείο με ειδικούς για να διαπιστώσει πως τα οστά προέρχονται από λείψανο που πιστεύεται ότι ανήκει σε ένα και μόνο άτομο. Το μόνο συμπέρασμα που μπόρεσαν εκ πρώτης όψεως να βγάλουν οι ειδικοί της ΔΕΑ είναι ότι το εν λόγω λείψανο δεν ανήκει σε νεαρό άτομο, ενώ δεν ήταν σε θέση να βγάλουν συμπεράσματα για το κατά πόσο η συγκεκριμένη περίπτωση συνδέεται με την περίοδο του 1974 ή όχι, καθώς δεν μπορεί να απορριφθεί το σενάριο τα οστά να συνδέονται με ανεξιχνίαστη εγκληματική ενέργεια στα κατεχόμενα. Το συνεργείο της ΔΕΑ μετέφερε τα οστά στο ανθρωπολογικό εργαστήριο για αναλύσεις ενώ αναμένεται πως δείγμα τού λειψάνου θα σταλεί στο Ινστιτούτο Γενετικής για εξετάσεις DNA.
Σε μια άλλη διάσταση τώρα, Τ/Κ δικηγόρος που εκπροσωπεί συγγενείς των 125 Τ/Κ που δολοφονήθηκαν στην Αμμόχωστο μεταξύ α΄ και β΄ εισβολής το ΅74 ζήτησε με επιστολή του (όπως δημοσίευσε χθες ο Φιλελεύθερος) από τη Γενική Εισαγγελία την έναρξη ποινικής ανάκρισης. Δόθηκαν σχετικές οδηγίες και η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες. Ο Τ/Κ δικηγόρος (προφανώς ετοιμάζεται κατάθεση προσφυγής στο ΕΔΑΔ) δίδει στην επιστολή του και συγκεκριμένα ονόματα Ε/Κ που φέρονται να βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση των 125 Τ/Κ το ΄74 από τα χωριά Σανταλάρη, Μάραθα και Αλόα. Όπως έχει γραφεί γι΄ αυτή την υπόθεση, τα πτώματα των 125 Τ/Κ βρέθηκαν μετά την εισβολή σε σκουπιδότοπο. Μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά.



Πηγή : http://www.politis-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου