Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν Κι Μουν με Χριστόφια


Τους επικείμενους εντατικούς γύρους ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, τους οποίους θα έχουν τον μήνα αυτό οι δύο ηγέτες, συζήτησε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, σε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες.Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για επίτευξη λύσης.


Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε επίσης τις απόψεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ευχή όπως η Τουρκία ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση. Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Μπάν για την παροχή των καλών του υπηρεσιών και για το γεγονός ότι έχει στις προτεραιότητές του το Κυπριακό και τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.Ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμφωνία του στην περαιτέρω εντατικοποίηση των συνομιλιών και ευχήθηκε να επιδειχθεί αμοιβαία καλή θέληση, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία αυτή.
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ο κ. Μουν εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί πρόοδος και οι εντατικές διαπραγματεύσεις να στεφθούν με επιτυχία. Ο κ. Μπάν ανέφερε στον κ. Ταλάτ ότι εμπιστεύεται τόσο τον ίδιο όσο και τον Πρόεδρο Χριστόφια, και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Μπαν Κι Μουν ενεθάρρυνε τους δύο ηγέτες να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους, επιδεικνύοντας ευελιξία και ηγετικές ικανότητες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Μάρτιν Νεσίρσκι, ο κ. Μπαν είναι πεπεισμένος ότι υπάρχουν επωφελείς λύσεις για όλους, σε διάφορους τομείς, και είναι βέβαιος ότι από κοινού οι δύο ηγέτες έχουν το πολιτικό θάρρος και το όραμα, που απαιτούνται για την επίτευξη προόδου.Τέλος σημειώνεται ότι ο ΓΓ διαβεβαίωσε τους δύο ηγέτες για την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών όσο και για την προσωπική του υποστήριξη.





Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου