Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κατάθεση εγγράφου της ε/κ πλευράς για τη Διακυβέρνηση


Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συνέχισαν σήμερα την ελεύθερη συζήτηση πάνω στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε έγγραφο με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς πάνω στο θέμα της διακυβέρνησης.

Κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη λήξη της σημερινής συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''έχει συνεχιστεί η ελεύθερη συζήτηση πάνω στη διακυβέρνηση''.Ερωτηθείς εάν η ε/κ πλευρά κατέθεσε οτιδήποτε γραπτώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε καταφατικά. ''Κατάθεσα. Βεβαίως, κατάθεσα δικό μας γραπτό έγγραφο με τις θέσεις, τις ολοκληρωμένες θέσεις της ε/κ πλευράς, πάνω στο θέμα της διακυβέρνησης'', είπε.
''Συνεχίζουμε τη συζήτηση αύριο'', είπε και πρόσθεσε ότι, ''επειδή αντιλαμβάνεστε εμείς είπαμε ότι δεν συζητούμε πάνω στο τ/κ έγγραφο, δεν είναι απαιτούμενο να συζητηθούν ακριβώς οι θέσεις του δικού μας εγγράφου''.
Οπως είπε, ''έχουμε υπόψη τις θέσεις των δύο πλευρών και συζητούμε ελεύθερα, έχοντας υπόψη αυτές τις θέσεις''.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι ικανοποιημένα από τις εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.Σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια μακρά ημέρα και μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση πάνω στο κεφάλαιο διακυβέρνηση – διαμοιρασμός εξουσιών. Ο κ. Ντάουνερ επιβεβαίωσε επίσης ότι η ε/κ πλευρά κατέθεσε σήμερα επισήμως έγγραφο με τις θέσεις της στο κεφάλαιο διακυβέρνηση.


Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου