Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ήρθε δεύτερη η Προοδευτική

Η πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σχολιάζει τις συναντήσεις με τ/κ καθηγητές

Επισκέψεις σε σχολεία στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές προγραμμάτισαν η Προοδευτική και η KTOEΟS που θ' αρχίσουν και μαθήματα ελληνικής γλώσσας.
ΕΛΕΝΗ ΣΕΜΕΛΙΔΟΥ
Οι επίσημες συναντήσεις με τους Τ/κ γίνονται πάντα στις ελεύθερες περιοχές.Επισκέψεις στα κατεχόμενα προγραμμάτισαν καθηγητές μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ.Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του τ/κ Τύπου, 50 περίπου Ε/κ καθηγητές μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, επισκέφθηκαν προχθές σχολεία στα κατεχόμενα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα της παιδείας με τους Τ/κ δασκάλους και να δουν από κοντά τ/κ σχολεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον ερχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο, οι οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTΟS) και των καθηγητών (KTOEΟS) θα ξεκινήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλά και όποιοι άλλοι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν. Στη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στον τ/κ Τύπο, προστίθεται ότι για χάρη της επαναπροσέγγισης των δασκάλων των δύο κοινοτήτων, οι τ/κ οργανώσεις KTΟS και KTOEΟS μαζί με την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προγραμμάτισαν επισκέψεις σε σχολεία και στις δύο κοινότητες.Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι οργανώσεις των δασκάλων και των καθηγητών θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις μεθόδους δράσης και θα ενθαρρύνουν ενέργειες που βοηθούν τις δύο κοινότητες να έρθουν πιο κοντά.
Δεν συμμετείχε η ΟΕΛΜΕΚ
«Οι θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ είναι γνωστές», δήλωσε στη «Σ» η Πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών Ελένη Σεμελίδου.«Είχαμε και έχουμε συναντήσεις με την KTOEΟS στις ελεύθερες περιοχές, από εκεί και πέρα είναι θέμα των κινήσεων των καθηγητών, με ποιους έχουν επαφές», πρόσθεσε η κ. Σεμελίδου.«Στην προχθεσινή συνάντηση δεν συμμετείχε η επίσημη ΟΕΛΜΕΚ και δεν είχε καμιά ενημέρωση για το σκοπό ή το στόχο της», πρόσθεσε.Αναφορικά με την έναρξη μαθημάτων Ελληνικής σε τ/κ σχολεία, η κ. Σεμελίδου παρατήρησε ότι «εδώ και πολλά χρόνια διδάσκεται η τουρκική γλώσσα και στα επιμορφωτικά Ινστιτούτα του Υπουργείου Παιδείας και στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης. «Εμείς», είπε, «έχουμε προηγηθεί σε αυτό τον τομέα».
Ο Τ/κ «εκπρόσωπος»
Η κ. Σεμελίδου εξέφρασε απορία και για το χρόνο που αποφασίστηκαν αυτές οι επισκέψεις.«Ξενίζει λίγο η απόφαση για συνάντηση τη δεδομένη στιγμή, αφού η ΟΕΛΜΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τ/κ εκπαιδευτικές οργανώσεις για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Τ/κ καθηγητή, Sener Hassan, ο οποίος από απλός παρατηρητής στη Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ETUCE) βρέθηκε να είναι ο εκλελεγμένος εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών οργανώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ευρωπαϊκό οργανισμό. Όπως είναι γνωστόν, ο Τ/κ εκπαιδευτικός, μέλος της ΚΤΟΕΟS, αποφάσισε να παραβιάσει την άτυπη συμφωνία μεταξύ ε/κ και τ/κ οργανώσεων και να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του εκπροσώπου της Κύπρου, χωρίς να ενημερώσει τους αντιπροσώπους των ε/κ οργανώσεων, που παρευρίσκονταν στη συνέλευση για την απόφασή του αυτή.
«Ελπίζω μέσα από το διάλογο που άρχισε να αρθεί αυτή η παρεξήγηση», είπε η κ. Σεμελίδου.


Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου