Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009


Λύση στις αρχές του 2010 θέλει ο Ταλάτ!



Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίσπευση της εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αμέσως μετά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Άγκυρα.
Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία και τα κατεχόμενα η πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για δείπνο εργασίας χθες το βράδυ στην 'Αγκυρα. Η τ/κ εφημερίδα Γενί Ντουζέν πρόβαλε μάλιστα την εκτίμηση ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει «νέο πακέτο προτάσεων» στο Κυπριακό και επιθυμεί να το συζητήσει με τον κ. Ταλάτ. Σημειώνεται επίσης ότι ο Τ/Κ ηγέτης αναμένεται σήμερα να έχει συναντήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.


Την πρόσκληση προς τον κ. Ταλάτ απηύθυνε ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου και η συνάντηση κρίνεται σημαντική αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέμεινε να πραγματοποιηθεί σε μέρα που είναι αργία στην Τουρκία, λόγω της μεγάλης γιορτής του μπαϊραμιού των θυσιών. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρακάθισε χθες το βράδυ σε δείπνο εργασίας με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αναμενόταν, όπως μεταδόθηκε, να συζητήσει κάτι σημαντικό με τον Τ/Κ ηγέτη. Τον κ. Ταλάτ συνόδευε και αυτή τη φορά ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Ο κ. Ταλάτ διευκρίνισε ότι ο βασικός στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η εξεύρεση λύσης στις αρχές του 2010.  
Πηγή : Εφημερίδες Καθημερινή Κύπρου-Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου