Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εντατικοποιεί τις επαφές της η τ/κ πλευρά Συναντήσεις με Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών στην Κύπρο είχε ο Τ/κ διαπραγματευτής


Του Νίκου Στέλγια
Με την έναρξη των συνομιλιών και την επιστροφή του Κουντρέτ Όζερσαϊ στην διαπραγματευτική ομάδα, η τουρκοκυπριακή ηγεσία εντατικοποιεί τις επαφές και τις προσπάθειες της στο πεδία της διπλωματίας.

Τις προηγούμενες ώρες, ο κ. Όζερσαϊ και τα μέλη της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας συναντήθηκαν με τους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Όζερσαϊ συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Γαλλίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την ανακοίνωση του κοινού ανακοινωθέντος. Η τ/κ πλευρά κατέβαλλε προσπάθειες για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων. Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες επιχείρησαν να καταγράψουν τις προθέσεις και τις θέσεις της τ/κ πλευράς.

Αμέσως μετά το τέλος των επαφών του, ο κ. Όζερσαϊ δήλωσε ότι έχει αρχίσει να αναδύεται το πλαίσιο της νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Όζερσαϊ: Το Κυπριακό προϊόν για εσωτερική κατανάλωση
Τι σκέφτεται ο διαπραγματευτής της Τουρκοκυπριακής πλευράς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό; Ποια η άποψη του για τις αντιδράσεις της ε/κ και της τ/κ πλευράς;
Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, στις δυο κοινότητες υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι επιχειρούν να επωφεληθούν από την δυναμική, την οποία έχει δημιουργήσει το κοινό ανακοινωθέν. Διάφοροι πολιτικοί πρωταγωνιστές επιχειρούν να ερμηνεύσουν όπως επιθυμούν το κοινό ανακοινωθέν. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν στην μεγέθυνση των πολιτικών κερδών τους.

Ο κ. Όζερσαϊ δηλώνει ότι δεν πρόκειται σπαταλήσει ο ίδιος πολύτιμο χρόνο για τις πολιτικές σκοπιμότητες. «Το καθήκον μου είναι η επικέντρωση της προσοχής μου στις συνομιλίες», τονίζει ο έμπειρος Τουρκοκύπριος διπλωμάτης.


http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου