Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΚΟ: Μένει ή φεύγει από την Κυβέρνηση;

nikolas-papadopoulos-thumb-largeΚρίσιμη και καθοριστική για την παραμονή του ΔΗΚΟ στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να είναι η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, υπό τη νέα του σύνθεση. Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρίσκεται το Κοινό Ανακοινωθέν του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και οι ευρύτερες εξελίξεις ως επίσης και τα θέματα που απορρέουν από τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραφείου σύμφωνα με το Καταστατικό και αφορούν τη λειτουργία του. Το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένεται να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένης εισήγησης που θα υποβάλει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με το θέμα της παραμονής ή όχι του κόμματος στη Κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαφωνίες του κόμματος για το Κοινό Ανακοινωθέν. Η συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ , θα αρχίσει στις 16.00.
Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος συναντάται αυτή την ώρα, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, με τον τέως Πρόεδρο του Κόμματος Μάριο Καρογιάν υπό το φως της επικείμενης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου. Η συνάντησή τους πραγματοποιείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έχει αποστείλει σε όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου αντίγραφα των επιστολών που έχει ανταλλάξει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις οποίες εκφράζει τη διαφωνία του με το περιεχόμενο και τις πρόνοιες του Κοινού Ανακοινωθέντος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του και ερωτηθείς αν το Κυπριακό είναι αρκετός λόγος διαφωνίας για να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι το Κυπριακό είχε «πρωταρχική σημασία στη συμφωνία του κ. Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ» και «επομένως από τη στιγμή που αυτή η συμφωνία έχει ακυρωθεί, ναι, εγείρεται ένα μείζον πολιτικό ζήτημα». Εξάλλου, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε πει πως ο κυπριακός ελληνισμός θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι το ΔΗΚΟ θα λάβει τις αποφάσεις του με γνώμονα τις διαχρονικές θέσεις του κόμματος και με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως «όσοι ποντάρουν σε διάσπαση του ΔΗΚΟ θα προσκρούσουν στην ενότητα του ‘ΔΗΚΟϊκού’ κόσμου».


 - See more at: http://www.onlycy.com/445034-%ce%b4%ce%b7%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ae-%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7#sthash.KFpIsjoo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου