Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επικρίσεις Λόλογλου κατά Νταβούτογλου για το Κυπριακό

davoutoglou-1Τις κινήσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Κυπριακό αμφισβητεί ο αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαρούκ Λόλογλου και διερωτάται τι είδους υποσχέσεις έχει δώσει ο Τούρκος Υπουργός. Σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, είπε ότι είναι υπέρ της λύσης του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση η οποία να προστατεύει τα βασικά δικαιώματα και συμφέροντα της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας.
“Δεν γνωρίζουμε αν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίζονται, θα οδηγήσουν σε αυτό το σημείο τις πλευρές. Επειδή έχουμε ένα Υπουργό Εξωτερικών που κινείται χωρίς να ενημερώνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, ούτε και να διαβουλεύεται αρκετά με την τ/κ πλευρά. Δεν γνωρίζουμε τι είδους υποσχέσεις έχει δώσει ο κύριος Αχμέτ Νταβούτογλου”, είπε ο Φαρούκ Λόλογλου. Ο αντιπρόεδρο τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ακόμα πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το περιουσιακό, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που δοθούν αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Ε/κ στο βορρά θα στοιχίσει δισεκατομμύρια αυτό. Ανέφερε ότι αν τα χρήματα από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων διαμοιραστούν με την τ/κ πλευρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις αποζημιώσεις, κάτι που θα σημαίνει ότι το ταμείο θα αδειάσει. 


- See more at: http://www.onlycy.com/443967-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bb%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bb#sthash.HVjHU4mj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου