Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει…

Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι –ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι- γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή ο δρόμος προς την επίτευξη λύσης του κυπριακού δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, ο κατοχικός ηγέτης φρόντισε να διαψεύσει πλήρως τις προσδοκίες της πλευράς μας πως το τόσο πολυσυζητημένο Κοινό Ανακοινωθέν θα δημιουργούσε στέρεες προϋποθέσεις για δημιουργία κοινής βάσης επί της οποίας θα διεξαχθούν οι συνομιλίες.

Τούτο το γεγονός βεβαίως δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να συνομιλήσουμε. Ούτε ότι δεν επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να εξεύρουμε διευθέτηση του εθνικού θέματος. Ταυτόχρονα όμως, η αποδοχή του Κοινού Ανακοινωθέντος ως αφετηρίας του διαλόγου, κατ’ ουδένα λόγο θα πρέπει να συγχέεται, εντός και εκτός Κύπρου, με ετοιμότητα από μέρους μας να αποδεχθούμε την όποια συμφωνία στην οποία δυνατό να καταλήξουν οι δύο πλευρές.

Μόνο δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να αποδεχθεί ο κυπριακός ελληνισμός και μόνο αν αυτή, απόλυτα και στο διηνεκές διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές και κυρίως την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου στη γη των πατέρων μας.


Η ΜΑΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου