Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βοηθός ΥΦΕΞ ΗΠΑ Θα επισκεφθεί την Κύπρο τον Μάρτιο

Επίσκεψη στην Κύπρο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εντός του Μαρτίου ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν.
Ο μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι υπεύθυνος για τους χειρισμούς στο Κυπριακό εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, θα συμπεριλάβει την Κύπρο στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής του περιοδείας, ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στην Ουάσιγκτον.
Έρικ Ρούμπιν Βοηθός ΥΦΕΞ ΗΠΑΣύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ρούμπιν θα έχει στη Λευκωσία συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους ενώ θα συναντηθεί και με τις δύο πλευρές «συνεχίζοντας απ’ εκεί που σταμάτησε η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ τον περασμένο μήνα».
Οι ακριβείς ημερομηνίες της επίσκεψης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, το πιθανότερο θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στη Λευκωσία μετά την έναρξη των συνομιλιών στις 11 Φεβρουαρίου και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που προανήγγειλε κινήσεις της αμερικανικής διπλωματίας, πέραν του Κυπριακού και στα θέματα που άπτονται των πρωτοβουλιών του Προέδρου της Δημοκρατίας για πακέτο ΜΟΕ, μεταξύ άλλων και για το Βαρώσι.
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, για την ώρα δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι η πραγματοποίηση επίσκεψης στην Κύπρο. Η αμερικανική διπλωματία θα περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα διαδικαστικά ζητήματα των συνομιλιών και να μπουν στην ουσία και στη συνέχεια να ξεδιπλώνουν τις κινήσεις τους.
Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου