Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Επιστάτευσε τους πατριάρχες του σχεδίου Ανάν ο Πρόεδρος» Πυρ ομαδόν από ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών για τους συμβούλους στο Κυπριακό

Έντονα αντέδρασαν Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών στον διορισμό των νέων συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, κάνοντας λόγο έλλειψης σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία του 2004 με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά στους συμβούλους, εννοούν όμως προφανώς τον Αλέκο Μαρκίδη, ενδεχομένως και τον Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει δηλώσει πως καταψήφισε το σχέδιο Ανάν.

Η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν χωρίς τη γνώση/συγκατάθεση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Οι συγκεκριμένοι διορισμοί, ανεξάρτητα από την επιστημονική επάρκεια των διορισθέντων, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, δεδομένων των γνωστών πολιτικών θέσεων που έχουν και δεν αποκρύβουν για τη λύση του Κυπριακού», σημειώνει και προσθέτει: «Φαίνεται καθαρά ότι οι διαβεβαιώσεις περί σεβασμού της ετυμηγορίας του Κυπριακού Ελληνισμού με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από το δημοψήφισμα του 2004 υπήρξαν “έπεα πτερόεντα’’».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρατεύει όλους τους «πατριάρχες» του Σχεδίου Ανάν για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης καλλιεργεί συστηματικά ένα αίσθημα ενοχής στον κυπριακό ελληνισμό, με στόχο να οδηγήσει στην αποδοχή μιας οδυνηρής λύσης, η οποία θα παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα των δικών μας λαθών και ως η λογική τιμωρία μας.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «την ώρα που ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του καλλιεργούν κλίμα ευφορίας, ο κ. Ναμί στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, επανέφερε όλες τις αρνητικές πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν. Εισηγήθηκε λύση η οποία θα περιλαμβάνει παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτές οι παρεκκλίσεις θα πρέπει, κατά τον κ. Ναμί, να επικυρωθούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ έτσι ώστε να καταστεί πρωτογενές δίκαιο και οι παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο να είναι μόνιμες».


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/186553/pyr-omadon-apo-edek-kai-symmachia-politon-gia-tous-symvoulous-sto-kypriako#sthash.ovIxUCRq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου