Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Xoυριέτ: "Η Τουρκία δεν θα καλέσει την Κύπρο στη σύνοδο για τη Συρία"


Οπως αναφέρεται, η ''ε/κ πλευρά'', λόγω της επικείμενης Προεδρίας θέλει να προσκληθεί στην συνάντηση που θα γίνει στο τέλος του μήνα στην Κωνσταντινούπολη ''Οι φίλοι της Συρίας''. Ωστόσο, προστίθεται, η Αγκυρα δεν έλαβε σοβαρά υπόψη το μήνυμα που ήρθε από τις Βρυξέλλες να κληθούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ στην Κωνσταντινούπολη.
Σε αυτό το βέτο της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με τη «Χουριέτ», η Κύπρος, ως αντίστοιχο βήμα, έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι ''δεν βλέπει ζεστά'' μια κοινή σύνοδο ΕΕ, Αραβικού Συνδέσμου και Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης. Σε περίπτωση που η Τουρκία, ως μέλος του ΟΙΔ, δεν παραστεί στη σύνοδο, τότε η Κύπρος θα βλέπει ζεστά το θέμα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, συνεχίζει, η Κάθριν Αστον, Υπατη Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ξεκαθάρισε ότι μια σύνοδος για τη Συρία χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει.
Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», στην τελευταία σύνοδο για τη Συρία στην Τύνιδα, είχαν παραστεί εκπρόσωποι σχεδόν 70 χωρών. Στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα συμμετάσχει και ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Αλέν Ζιπέ, καθώς η επόμενη τέτοια σύνοδο θα γίνει στο Παρίσι.

Πηγή : www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου