Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ της 29ης Ιανουαρίου 2010!


Η Ε/κ πλευρά συμφωνείν καταρχήν για την απόλαυση των τεσσάρων ελευθεριών από Τούρκους υπηκόους.
Η Ε/κ πλευρά εξέφρασε την ανάγκη να διαβουλευθεί πρώτα με την Ελλάδα σχετικά με το πιο πάνω. Οι δυο ηγέτες θα απευθυνθούν από κοινού στην Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να αρχίσει η απαραίτητη εργασία αναφορικά με τον τρόπο που αυτό θα διευθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό τοαίτημα θα γίνει μέσω της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γ. Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό θα γίνει με τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται η δημογραφική αναλογία μεταξύ των δυο κοινοτήτων. Το πιο πάνω είναι υπό την αίρεση συμφωνίας για το θέμα των Τούρκων υπηκόων. εποίκων που κατοικούν στον Βορρά πριν την λύση.
Οι Ε/κ και οι Τ/κ θα έχουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας στην άλλη Συνιστώσα Πολιτεία/Ομόσπονδη Μονάδα υπό τον όρο συμφωνημένων περιορισμών. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν το δικαίωμα άσκησης ορισμένων πολιτικών δικαιωμάτων (δηλαδή τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές) βάση αυτής της ιδιότητας.
Οι κάτοχοι «εσωτερικής ιθαγένειας» θα ασκούν όλα τα πολιτικά δικαιώματα αλλά θα ψηφίζουν για την Γερουσία με βάση την κοινότητα στην οποία ανήκουν.
Οποιονδήποτε περιορισμοί στην κατοικία δεν θα παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι Κύπριοι ριολίτες θα έχουν το δικαίωμα να διαμένουν (right of abode*) οπουδήποτε στην Κύπρο το οποίο θα τους επιτρέπει να εργάζονται, να ασκούν επάγγελμα, να εγκαθιδρύουν και να λειτουργούν επιχείρηση ή να εμπλέκονται σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα.
* Αυτός ο όρος δεν έχει καμιά νομική ερμηνεία η οποία να είναι η ίδια με το νομικό όρο «κατοικία».

Πηγή : www.pontiki.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου