Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

3 Μαϊου η ακροαματική διαδικασία για την «Αρση Ασυλίας» του Χριστόφια

Ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχετικά με την υπόθεση της «Άρσης της Ασυλίας» του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όσο αφορά την υπόθεση του Μαρί.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, διαφοροποίησε την αρχική του θέση, όπου υποστήριξε πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να προχωρήσει στην ερμηνεία των σχετικών άρθρων του συντάγματος που αφορούν το λειτούργημα του Προέδρου. Παρόλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας σήμερα υποστήριξε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων και να μην προχωρήσει σε ερμηνεία.
Στο άλλο στρατόπεδο, οι δικηγόροι των συγγενών υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ασάφειες στις συγκεκριμένες διατάξεις του συντάγματος, για αυτό και το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει να προχωρήσει σε ερμηνεία.
Με σημερινή απόφαση του, το δικαστήριο έδωσε διαταγή στον Γενικό Εισαγγελέα, όπως μέσα σε τρεις βδομάδες καταθέσει γραπτή αγόρευση, η οποία να εξηγεί γιατί πιστεύει ότι αυτές οι αιτήσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν.
Τρεις βδομάδες μετά, οι δικηγόροι των συγγενών, θα πρέπει να απαντήσουν επίσης με γραπτή αγόρευση.
Η ακροαματική διαδικασία έχει ορισθεί για τις 3 Μαϊου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πλευρές, θα προβούν σε προφορικές διευκρινήσεις σχετικά με τις γραπτές τους αγορεύσεις.
Στην διαδικασία οι δικηγόροι Δημήτρης Αραούζος και Αναστάσιος Αντωνίου αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Ιωαννίδη, ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης την οικογένεια Θεοφίλου και ο Λουκής Λουκαϊδης την οικογένεια Ηρακλέους. 

Πηγή : www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου