Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Επί Χριστόφια, η γελοιοποίηση των θεσμών κορυφώνεται

Η γελοιοποίηση και πλήρης απαξίωση των θεσμών, έχει φθάσει στο ζενίθ της επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Η νεοφιλελεύθερων τάσεων Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου-Κυριάκου, η οποία κατάφερε, μέσα σε ελάχιστους μήνες συμμετοχής της στην κυβέρνηση, να καταστεί ένα από τα κύρια θέματα της επικαιρότητας, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο γελοιοποίησης, όπως φαίνεται άλλωστε από το χλευασμό των συμμετεχόντων στη σατιρική εκπομπή “Πατάτες Αντιναχτές” κάνει επίδειξη των φωνητικών της ταλέντων και δυνατοτήτων.
Αναπόφευκτη βέβαια η σύγκριση με παλαιότερους συμμετέχοντες σε εκπομπές τύπου Trash Tv, όπως το κυπριακό “Που Πάμε” και το ελλαδικό “Je t’aime”, όπου ανυποψίαστοι καλεσμένοι, γελοιοποιούνταν και εξευτελίζονταν, σε στίγμες πλήρους τηλεοπτικής αναλγησίας, μπροστά στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.
Ίσως σκοπός της κ. Υπουργού να ήταν εξωραϊσει την εικόνα της στον κόσμο και να βελτιώσει την ανύπαρκτη δημοτικότητά της και θέλησε να το κάνει αυτό μέσα από την σατιρική εκπομπή του κρατικού καναλιού. Απέτυχε οικτρά. Όλοι οι πολίτες σίγουρα θέλουν τους Υπουργούς τους να είναι προσιτοί, λαϊκοί και να έχουν πηγαία αίσθηση του χιούμορ. Όμως η πιο κάτω φιέστα ήταν ένα πολύ κακόγουστο και μάλλον στημένο θέατρο, αφού η κ. Πραξούλα, παρά την ανεμελιά που προσπαθεί να εκφράσει για να κερδίσει συμπάθειες, οι σκληρές πράξεις της και οι πολιτικές αποφάσεις το ακυρώνουν.
Το τραγικό είναι ότι η εν λόγω Υπουργός, είναι η Υπουργός που προΐσταται του Υπουργείου, που χειρίζεται το κρίσιμο οικονομικό και γεωπολιτικό θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και των οικονομικών συνεργασιών για το φυσικό αέριο. Είναι η ίδια Υπουργός που επισκέφθηκε τον Νεο-Σουλτάνο Ερντογάν (τον κατακτητή δηλαδή της πατρίδας της!) και του υπέβαλε τα σέβη της, χαμογελώντας και χαχανίζοντας, όπως χαμογελούσε και χαχάνιζε στις “Πατάτες Αντιναχτές”. Είναι η ίδια Υπουργός που στοχοποίησε και καταδίωξε το Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου της Σόλωνα Κασίνη και που αμφισβήτησε στη συνέχεια το ίδιο το αθωωτικό για το διωκόμενο ανεξάρτητο πόρισμα που η ίδια διέταξε (αναπόφευκτοι κι εδώ οι συσχετισμοί με το Μαρί). Είναι η ίδια Υπουργός που συγκρούστηκε με τη Βουλή, ισχυριζόμενη «ομαδικό πολιτικό βιασμό» της από βουλευτές, προσβάλλοντας τις Ελληνίδες Κύπριες γυναίκες με τον «αυτοπροκαλούμενο σεξισμό» της. Η ίδια και πάλι Υπουργός που πέρασε, μέσα σε ένα απόγευμα, με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα ανεύθυνο και ανενημέρωτο Υπουργικό Συμβούλιο, την επικύρωση της τρομοκρατικής για τους χρήστες του διαδικτύου σύμβασης ACTA.

Πηγή : www.efylakas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου