Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009


Δηλώσεις ΑΝΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Δρούτσα και ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάρκου Κυπριανού



κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Για άλλη μια φορά να καλωσορίσω τον φίλο Μάρκο Κυπριανού εδώ στην Αθήνα.Μέσα στο πνεύμα αυτό που έχουμε πει επανειλημμένως, της στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα θέματα που μας αφορούν από κοινού, είχαμε σήμερα την ευκαιρία ο Μάρκος Κυπριανού να με ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κυπριακό και να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε και ενόψει του επόμενου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων των Υπουργών Εξωτερικών την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Μάρκο, για άλλη μια φορά καλώς όρισες στην Αθήνα.
κ. Μ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με τον φίλο Δημήτρη Δρούτσα.Συζητήσαμε τα θέματα που ανέφερε ο Υπουργός. Βεβαίως να υπενθυμίσω ότι είχαμε ήδη πολλές συναντήσεις προσωπικά και στην Κύπρο και στην Ελλάδα αλλά και στις Βρυξέλλες και ακόμα περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες, μια και είμαστε σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο τώρα.Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον φίλο Δημήτρη για τις τελευταίες συναντήσεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί και βεβαίως τον ενημέρωσα για την τελευταία συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα όσο αφορά την αξιολόγηση της Τουρκίας το Δεκέμβρη.Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε το θέμα, θα υπάρξει νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή και μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω και τις απόψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και βεβαίως θα μείνουμε σε μια συνεχή, να μην πω καθημερινή επαφή μέχρι τη συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ρωτήσω, σε περίπτωση που στη Σύνοδο Κορυφής μέχρι τότε η Τουρκία δεν έχει κάνει μια κίνηση καλής θέλησης, τι θα κάνει η Αθήνα και η Λευκωσία; Είναι κοινή η ερώτηση.
κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Νομίζω έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μέχρι τότε, δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό και εκ μέρους μας να προκαταλάβουμε την όποια θέση και την όποια απόφαση μέχρι τότε.
κ. Μ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Κι εγώ να πω ότι είναι γνωστές οι θέσεις μας, τις έχουμε πει και την τελευταία φορά που είχα έρθει και συναντήθηκα με τον Υπουργό, δεν έχει αλλάξει κάτι. Τώρα είμαστε στο στάδιο της διαχείρισης αυτών των θέσεων και νομίζω ας περιοριστούμε εδώ.Ευχαριστώ.
κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ευχαριστούμε πολύ


Πηγή : Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου