Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Πρόσφυγας κατά της Τουρκίας



ΤΟ Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε, χθες, απόφαση στην προσφυγή της Ανθούσας Ιορδάνου κατά της Τουρκίας (46755/99). Η κ. Ιορδάνου προσέφυγε κατά της Τουρκίας προκειμένου να αποζημιωθεί για περιουσιακά της στοιχεία που βρίσκονται στα κατεχόμενα, επικαλούμενη το Άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 (Προστασία της ιδιοκτησίας) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Δικαστήριο :
Ι. Απέρριψε με έξι ψήφους προς μία τις αρχικές αντιρρήσεις της τουρκικής Κυβέρνησης ΙΙ. Αποφάσισε με έξι ψήφους προς μία ότι υπήρξε παραβίαση του Άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου 1 ΙΙΙ. Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του Άρθρου 41 της Σύμβασης (δίκαιη ικανοποίηση), αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να αποφασίσει.
Ως εκ τούτου καλεί τις δύο πλευρές, επί τη βάσει του άρθρου 44 παρ.2, να του γνωστοποιήσουν εγγράφως, εντός τριών μηνών, τις παρατηρήσεις τους και ειδικότερα εάν έχει επέλθει μεταξύ τους κάποια συμφωνία, Επιφυλάσσεται τέλος, σε αντίθετη περίπτωση, να ορίσει το ίδιο το ύψος της αποζημίωσης.

Πηγή : Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου