Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009


''Ειλημμένη η απόφαση για διαγραφές στο ΔΗΚΟ''

Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου προς Καρογιάν για αποφυγή ''καρατομήσεων''


Οργιάζει το παρασκήνιο στο ΔΗΚΟ καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται να μετρούν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του πολέμου που μαίνεται στα ανώτατα δώματα της ηγεσίας του κόμματος.Από τη μια, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, φαίνεται ότι ανέβαλε τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με στελέχη-κλειδιά όλων των επαρχιών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εδάφους για να προχωρήσει σε «εκκαθαρίσεις». Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως οι κύριοι Κολοκασίδης, Παπαδόπουλος και Κενεβέζος κατέφυγαν στη μεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τους «καρατομήσει» ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ έχει προβεί σε παρέμβαση προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ (βλ. Καρογιάν), ώστε αυτή να μην προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών. Εξέφρασε δε την προθυμία να καλέσει τους «απείθαρχους» στην Αρχιεπισκοπή και να τους ζητήσει να επιδείξουν σεβασμό στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, με απώτερο στόχο να πέσουν οι τόνοι και να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πάντως, από πλευράς επίσημου ΔΗΚΟ, δεν υπήρξε προς το παρόν οποιαδήποτε επιβεβαίωση μια τέτοιας παρέμβασης.
Την ίδια ώρα, ο Μάριος Καρογιάν δεν φαίνεται να έχει αλλάξει την πορεία πλεύσης, όπως την περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή, όταν έλεγε ότι «το κόμμα έχει γελοιοποιηθεί και δεν θα ανεχτώ άλλο αυτή την κατάσταση» και πως «τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για αντιμετώπιση του προβλήματος».
Σύμφωνα με την «Αλήθεια», η οποία επικαλείται σήμερα το περιβάλλον του προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν «όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις προαναγγελθείσες διαγραφές ή διαγραφή (!), αλλά προτίθεται να είναι ο πρώτος που θα τις ανακοινώσει» και μετά θα καταφύγει στα όργανα του κόμματος προς επικύρωσή τους, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική του παρουσία στο κόμμα και ταυτόχρονα προβάλλοντας στην κοινωνία το αρχηγικό του προφίλ. Σύμφωνα δε με ηγετικό στέλεχος του κόμματος, «το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόφαση για εφαρμογή του μέτρου της διαγραφής προς συμμόρφωση των υπολοίπων είναι ειλημμένη. Το μόνο που μένει είναι ποιους και πότε».


Πηγή : Εφημερίδα Καθημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου