Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Το ψευδοκράτος βουλιάζει στο έγκλημα


Με εντολές της Άγκυρας προς την «πρεσβεία» της στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν επίθετα, να αντικαταστήσουν τη λίρα Κύπρου με τη λίρα Τουρκίας, να υποχρεωθούν να μάθουν τα νέα τοπωνύμια που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς, να παύσουν να αποκαλούν τους εαυτούς του Τουρκοκύπριους, αλλά «Τούρκους της Κύπρου» κ.λπ. Το μόνο που μέχρι στιγμής δεν διέταξε η Αγκυρα να τo υλοποιήσουν κατά γράμμα οι εδώ εγκάθετοί της, είναι η απαγόρευση στους Τ/κ πολιτικούς και στα οργανωμένα σύνολα να επιρρίπτουν -έμμεσα ή άμεσα- όλες τις εγκληματικές ενέργειες και αξιόποινες πράξεις στους εκ Τουρκίας, είτε αυτοί είναι παράνομοι εργάτες είτε τους έχει παραχωρηθεί η τ/κ «ιθαγένεια». Σε διάφορα πάνελ ακούμε ειδικούς και μη, να φορτώνουν στους εκ Τουρκίας τα εγκλήματα, λες και οι Τ/κ είναι αθώες περιστερές . Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νεβάρ Νολάν στη Σταρ (6-11-09) δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός εγκλημάτων διαπράττεται από άτομα που ήλθαν από το εξωτερικό, υπονοώντας την Τουρκία . Ίσως πριν από 40-50 χρόνια το σύνοικο τ/κ στοιχείο να ήταν, όντως , μια φιλήσυχη κοινότητα , όπως εξ άλλου συνέβαινε με όλους τους κατοίκους της νήσου. Τακτικά διαβάζουμε στον τ/κ Τύπο ότι τα νοικοκυριά δεν αισθάνονταν την ανάγκη να κλειδώσουν τις πόρτες τους, ενώ σήμερα τις κλειδαμπαρώνουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν διασφαλίσει τη ζωή και τις περιουσίες τους . Κάθε συζήτηση για την εγκληματικότητα καταλήγει σε αναφορά στους εκ Τουρκίας . Τα 35 αυτά χρόνια πολλοί Τ/κ του υποκόσμου εκπαιδεύτηκαν δίπλα στους επαγγελματίες κακοποιούς, βιαστές, διαρρήκτες, κλέφτες εκ Τουρκίας. Πολλοί εκ Τουρκίας νονοί, εγκαταστάθηκαν στα κατεχόμενα όπου εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος, πλην της Τουρκίας , επιδόθηκαν με μεγαλύτερη «άνεση» στις παρανομίες τους έχοντας ως βοηθούς και συνεργάτες Τ/κ οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν σε «αστέρια» και σήμερα πολλά είναι τα γνωστά ονόματα των Τ/κ του υποκόσμου, μάλιστα, μερικά από αυτά έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους και στις ελεύθερες περιοχές. Ένα τέτοιο άτομο είναι ο Μουσταφά Σερτάς άλλως Ταβούρι, ο οποίος φέρεται ως το άτομο που στις αρχές Νοεμβρίου εξαπάτησε Ε/κ κοσμηματοπώλη από τον οποίο αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ.
 Στο σύνολό τους οι αρχηγοί των τ/κ πολιτικών κομμάτων αναφέρονται στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εγκληματικών πράξεων, ενώ επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ανεξέλεγκτη είσοδο στα κατεχόμενα με την επίδειξη μόνο της πολιτικής ταυτότητας. Κανένα κόμμα δεν τόλμησε να εγκύψει αποφασιστικά στο θέμα και ίσως εδώ να παρεμβαίνει η «Πρεσβεία». Ο επί σειρά ετών -και νυν- «πρωθυπουργός» Ερογλου θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα εισόδου στα κατεχόμενα με διαβατήριο άσχετα αν έμμεσα ή άμεσα του ασκούνται πιέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην μαυροπινακιστεί από την Αγκυρα «για τα μέτρα που παίρνει εναντίον των πολιτών της Τουρκικής Δημοκρατίας». Εν όψει των «προεδρικών» εκλογών ο Ερογλου θα ήταν ο τελευταίος Τ/κ πολιτικός που θα αποτολμούσε κάτι τέτοιο ακόμη και αν το επιθυμούσε. Ας μη μας διαφεύγει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό που πιστεύει και δηλώνει ότι όλοι οι έποικοι είναι «πολίτες της ΤΔΒΚ» και ότι δεν πρόκειται κανείς να τους κουνήσει από το ψευδοκράτος.Πιο ξεκάθαρος με το θέμα των εκ Τουρκίας εποίκων είναι ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μεχμέτ Τσακιτζή. Καλεί την ψευδοκυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο με ταυτότητες και να συναφθεί νέα συμφωνία με την Τουρκία καθ’ ότι το ψευδοκράτος έχει καταντήσει ξεφραγο αμπέλι.


Την επανεξέταση του πρωτοκόλλου για την άνευ διαβατηρίου είσοδο των εκ Τουρκίας στα κατεχόμενα εισηγείται και ο αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας-Μεταρρύθμισης Τουργκάι Αβτζί. Μεταξύ άλλων εισηγείται όπως άτομα που διέπραξαν εγκλήματα στην Τουρκία να μην έχουν την ευκαιρία να καταφεύγουν στα κατεχόμενα και να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των αστυνομιών Τουρκίας - ψευδοκράτους . Ο Αβτζί επικέντρωσε την προσοχή του στις μη αποτρεπτικές ποινές που επιβάλλονται, καθώς και στη βραδύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης.Οι περισσότερες διαρρήξεις και κλοπές διενεργούνται από άτομα εκ Τουρκίας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Καθημερινά τα τ/κ φύλλα αναφέρονται λεπτομερώς στις αξιόποινες αυτές πράξεις, αφού πλέον οι εγκληματίες αποθρασύνθηκαν και προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους από τη λεία τους από διαρρήξεις και κλοπές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της «αστυνομίας» τα τελευταία 2,5 χρόνια διαπράχτηκαν 2056 διαρρήξεις και κλοπές.
 
Πηγή : Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου