Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Δεν θα εμπλακούμε στις «εκλογές»

Οι Τ/κ θα συνεχίσουν να εργάζονται για μια λύση στο Κυπριακό, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των «προεδρικών» εκλογών στα κατεχόμενα τον Απρίλιο, αναφέρει σε γραπτή απάντησή του ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, σε ερώτηση που είχε υποβάλει βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μπαγίς ανέφερε ότι η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης δεν προβλέπει οποιαδήποτε επέμβαση εκ μέρους της Τουρκίας στις επερχόμενες «εκλογές» και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος υποστήριζαν πάντοτε την ειρήνη και την επίλυση του Κυπριακού, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να βλέπει τη σωστή τοποθέτηση των δυο αυτών χωρών.
«Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσω υποχωρήσεων», είπε ο Μπαγίς, προσθέτοντας ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος βρίσκονταν πάντα ένα βήμα εμπρός αναφορικά με την ειρήνη και ολόκληρος ο κόσμος το έχει πλέον αποδεχθεί. «Φθάσαμε σε αυτό το σημείο χωρίς να απομακρύνουμε ούτε ένα στρατιώτη από το νησί, χωρίς να παραχωρήσουμε μια σπιθαμή εδάφους, διατηρώντας την εθνική μας υπερηφάνεια και τη φήμη μας, και παραμένοντας όρθιοι στις θέσεις μας», συνέχισε.
Ανέφερε, ακόμη, ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε αυτές να καταλήξουν σε μια κοινή αντίληψη και να προσφέρουν μια λογική και μόνιμη λύση.
Ο κ. Μπαγίς τόνισε, επίσης, ότι παρ' όλες τις προσπάθειες της σύνδεσης της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Τουρκία συνέχισε να εκφράζει σε κάθε πλατφόρμα την άποψη ότι η διεύθυνση για την επίλυση του Κυπριακού είναι η Λευκωσία και όχι οι Βρυξέλλες. Λέγοντας ότι η Ε.Ε. ενήργησε υπεύθυνα και με προνοητικότητα, ο κ. Μπαγίς αναφέρει ότι η Τουρκία αναμένει από τις Βρυξέλλες να επιδείξουν την ίδια στάση και κατά το 2010.«Δεν πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση. Η ελληνική πλευρά μεταφέρει το κυπριακό ζήτημα στην Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη που διέπραξε. Ωστόσο, η κοινή λογική και η προνοητικότητα κυριαρχεί στους κόλπους της Ε.Ε. Αναμένουμε να διατηρήσει την πολιτική κοινής λογικής και κατά το 2010», είπε.


Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου