Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συζήτηση για το στρατό προτείνει η Άγκυρα

Ο Τούρκος διαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς πρότεινε να ξεκινήσει δημόσια συζήτηση για το μέλλον όλων των ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Ορτάμ".Ο κ. Μπαγίς στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός με την τριακονταετή παρουσία του στην Κύπρο "εγγυάται την ειρήνη". Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία των ελληνικών και αγγλικών στρατευμάτων στην Κύπρο και στις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και τόνισε ότι σε περίπτωση που το σχέδιο γινόταν δεκτό η Ελλάδα θα είχε στην Κύπρο 900 στρατιώτες και η Τουρκία 650.
Ταυτόχρονα, ο τούρκος διαπραγματευτής κάλεσε την Ε.Ε. να συνάψει απευθείας εμπορικές σχέσεις με τους τουρκοκυπρίους και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η "Νότια Κύπρος διαθέτει ήδη απευθείας οικονομικές σχέσεις με την τουρκοκυπριακή πλευρά". Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι οι απευθείας εμπορικές σχέσεις δεν σημαίνουν αναγνώριση της λεγόμενης κρατικής υπόστασης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της www.kathimerini.com.cy, αύριο στις 11.30 το πρωί, το τουρκοκυπριακό Νέο Κόμμα Κύπρου διοργανώνει αντιμιλιταριστική πορεία στην κατεχόμενη Πύλη της Αμμοχώστου. Η πορεία διοργανώνεται με το σύνθημα "αποστρατικοποιημένη Λευκωσία".

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου