Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στο Ε.Γ. του ΔΗΚΟ το μέλλον της συγκυβέρνησης

Με χαμόγελα, αλλά χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, αποχώρησε χθες βράδυ από το Προεδρικό ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια.Ο λόγος για το μέλλον του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση μετατίθεται τώρα, στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημιουργική συζήτηση που έγινε θα οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα προσθέτοντας ότι φεύγει χαμογελαστός. Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να πει οτιδήποτε άλλο, σεβόμενος την επιθυμία του Προέδρου του ΔΗΚΟ να ενημερώσει πρώτα τα όργανα του Κόμματος.Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ήσυχος ότι το ΔΗΚΟ δεν θα φύγει από την Κυβέρνηση, ο πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι πάντοτε είναι ήσυχος.
Πολύ δημιουργική και παραγωγική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, προθέτοντας ότι έχει διαμορφώσει άποψη την οποία θα καταθέσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Από εκεί και πέρα, είπε, το κόμμα θα πάρει τις δικές του αποφάσεις.Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα με ειλικρίνεια και εντιμότητα. Πρόσθεσε ότι αύριο, θα ενημερώσει ενδελεχώς το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, θα εκφράσει τις απόψεις του για την παραμονή ή όχι στην Κυβέρνηση και αφού επιχειρηματολογήσει, θα ακολουθήσει συζήτηση. Στη συνέχεια τα συλλογικά όργανα του Κόμματος θα πάρουν τις αποφάσεις που κρίνουν ότι είναι οι σωστές και θα τις θέσου προς έγκριση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα συνέλθει πιθανότατα την Τρίτη.
Πρόσθεσε ότι έγινε πολύ διεξοδική συζήτηση εφ'όλης της ύλης και ότι το 98% της συζήτησης αναλώθηκε στο Κυπριακό. Σε ερώτηση κατά πόσον θα αποσυρθούν οι προτάσεις του Προέδρου για εκ περιτροπής προεδρία και για τους εποίκους απάντησε ότι ο ίδιος έχει και την υπομονή και τη δύναμη να περιμένει.


Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου