Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Χρονικό όριο για λύση θέλει η Άγκυρα.Συμφωνεί με την Άγκυρα για άμεση λύση στο Κυπριακό ο Έρογλου


Χρονικό όριο για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2010 επιθυμούν να θέσουν Άγκυρα και κατοχικό καθεστώς.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο του Τσάνκαγια στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσαν ότι κοινός στόχος είναι η λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2010.
"Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι σοβαρές και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία όπως χάθηκε αυτή του 2004", είπε ο κ. Γκιουλ. Ο ίδιος χαιρέτισε τη βούληση του κ. Έρογλου για λύση και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ένα χρονικό όριο. Παράλληλα, κάλεσε τη Λευκωσία να εργαστεί με καλή θέληση για την επίλυση του ζητήματος.
Από την πλευρά του, ο κ.Έρογλου τόνισε ότι, σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι συνεργάσιμη η λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2010 είναι εφικτή.
Ο κ. Έρογλου από σήμερα πραγματοποιεί την πρώτη «επίσημη» επίσκεψη του στην Τουρκία μετά την εκλογή του στην ηγεσία των τουρκοκυπρίων. Στην Τουρκία ο ίδιος έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Ο τ/κ ηγέτης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου καθώς και με υψηλόβαθμους πολιτικούς, γραφειοκράτες και στρατιωτικούς.
Στην Άγκυρα, ο κ. Έρογλου συνοδεύεται από τον «Υπουργό Εξωτερικών» Χιουσεγίν Όζγκιουργκουν, τον ειδικό αντιπρόσωπο Κουντρέτ Όζερσαϊ, τον γραμματέα Γιοκτούρκ Οτούκεν και τον εκπρόσωπο τύπο Οσμάν Έρτουγ.

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου