Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Απαράδεκτες προτάσεις από την τ/κ πλευρά

Δέσμη εντελώς απαράδεκτων προτάσεων έχει καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά, εμμένοντας στο αίτημά της για χωριστές οικονομίες και εξωτερική πολιτική.
Όπως αποκάλυψε ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης "The Parliament.com", δεν επιτεύχθηκε οποιαδήποτε πρόοδος στη συζήτηση για το περιουσιακό, στην τελευταία συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Ντερβίς Ερογλου.
Η ομάδα Ερογλου επέμεινε στην απόδοση μόνο του ενός δεκάτου της πραγματικής αξίας των περιουσιών. Επέμεινε επίσης στο αίτημά της, όπως με τη λύση, οι Τούρκοι υπήκοοι έχουν ελευθερία διακίνησης και απολαμβάνουν βασικά δικαιώματα που ισχύουν για τους πολίτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Χαρακτηρίζοντας ορισμένες από τις τουρκικές αξιώσεις εντελώς παράλογες και μη εφαρμόσιμες, ο Επίτροπος Προεδρίας υπέδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει πιο αποφασιστική στάση και να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση προς την Άγκυρα, ώστε να υιοθετήσει πιο λογικές προτάσεις.
Τόνισε ταυτόχρονα ότι, εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά εξακολουθήσει να επιμένει σε τέτοιες θέσεις, δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου